Силви Вартан се връща към песните, след като за известно

...
Силви Вартан се връща към песните, след като за известно
Коментари Харесай

Силви Вартан отново ще пее

Силви Вартан се връща към песните, откакто за известно време се бе посветила на театъра, превъллъщавайки се в роля на ексцентричка. Първата ѝ певческа изява след дългата пауза ще е на сцената на зала "Олимпия " в Париж, след което потегля на турне.

През 2015 година точно в "Олимпия " Вартан отпразнува 50-години а сцена и 70-ия си рожден ден. Именно там изгрява и нейната звезда през далечната 1961 година, когато взе участие в концерт на Жилбер Беко, изпълнявайки песента "Panne d'essence ".

Тази ария била записана от известната французойка като знак на благосклонност към молбите на брат ѝ Еди.

"Той ме накара да вляза в звукозаписно студио. Изобщо не се бях посветила на песента. От 6-годишната си възраст мечтаех да стана актриса ", доверява Силви.

Днес и в събота Вартан ще изнесе концерти в "Олимпия ", преди да се насочи към идната спирка от турнето си - град Лион, където ще пее на 23 септември.

73-годишната певица дава обещание да възроди спомените от 60-те години на предишния век, когато се появи стилът йе-йе.

"Става въпрос за забележителна ера, която не е имала собствен по-късен еквивалент. Това бе началото на обществена гражданска война. Това бяха щастливи времена - не се правеха проекти за кариера. Светът не бе толкоз вманиачен и това се усещаше в музиката. Днес музиката е като света - в нея прозира свирепост, мрачна е и е по-малко мелодична. По това време се привилегироваше музиката, текстът не бе от изключително значение. Важен бе само ритъмът ", изяснява Вартан.

Първата част от новото й шоу включва шлагери от 60-те, а втората - песни от 80-те до наши дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР