> Силвена РоуПричината е, че в кълновете имат съставката сулфорофан,

...
> Силвена РоуПричината е, че в кълновете имат съставката сулфорофан,
Коментари Харесай

Шеф Силвена Роу за биохакинга: Кълновете от броколи са полезни, убиват клетките на рака

 > Силвена Роу
Причината е, че в кълновете имат съставката сулфорофан, която работи на клетъчно равнище. 100 кг броколи се равняват на 100 г кълнове от броколи. Кълновете се поставят в буркан, който обаче наложително би трябвало да е с капачка на дребни дупчици. Добавя се вода. Сместа се оставя на мрачно 12 часа, след което водата се сменя. След 24 часа водата се изцежда и те покълват. По този метод се употребяват. Кълновете от броколи могат да се поставят във всичко – в салати, в гозби, както и да се прави смути с тях.

" Сократ е споделил, че храната е същинското лекарство и би трябвало да ядем вярно. Ако ядем отпадъци, ние ще сме като едно боклукчийско кошче. Ако ядем хубава храна, ще светим и ще имаме сила ", добави Роу.

" Искам биологичната ми възраст да понижава. Веднъж в годината върша проби и се оказва, че моята биологична възраст е 36 година - показа Силвена Роу. - Аз обаче върша доста неща, с цел да го реализира. Био хакването е процедура, която основава опция да се самоусъвършенстваш от биологична и химична позиция ", изясни още тя пред бТВ.

Освен храната, сънят също е детайл на био хакването. Трябва да се спи към 8 часа. Важно е и да се спортува. В България Роу дойде от Дубай за фотосите на новия сезон на MasterChef. Привърженик е на био хакинга и изясни, че става въпрос за " хакване " на физиологията.

" Миналата година се случи една кулинарна гражданска война. Има жадност за вкусна храна, която ти дава виталност. Трябва да продължим това ", сподели тя.

Шеф Роу сподели още, че човешкият организъм няма потребност от захар и я съпостави с опиат. Посъветва да я заобикаляме, тъй като е доста нездравословна. Черният шоколад, в случай че е със 70 или над 70 % какао обаче е потребен за мозъка и го предложи. Според нея не трябва да прекаляваме с месото. Добре е да се употребява не повече от 70 грама дневно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР