Силвена Роу е новото лице в петия сезон на MasterChef

...
Силвена Роу е новото лице в петия сезон на MasterChef
Коментари Харесай

Силвена Роу и магията на десертите без животински продукти и захар

Силвена Роу е новото лице в петия сезон на MasterChef и първата жена в екипа на съдиите на предаването. Тя е харизматична, заразява всеки със пристрастеността си към храната и когато е в кухнята, отмалялост няма. Но е и изцяло наясно, че тези три качества не всеки път могат да бъдат употребявани като комплимент.

Силвена е въплъщение на сбъдната фантазия за всеки готвач. На 19 години заменя родния Пловдив за Лондон, където няколко години по-късно отваря личен ресторант - Quince. Зад гърба си, с изключение на хилядите приготвени ястия, има кулинарни книги и участия в кулинарни излъчвания. В момента живее и работи в Дубай, където ръководи ресторанта Omnia by Silvena.

Едно от преимуществата на XXI век тя вижда във опцията и познанията, които имаме, с цел да се храним разнообразно. Но освен: " Храним се по доста интелигентен и чист метод, посредством който можем да увеличим продължителността на живота, силата, виталността и въобще качество си на живот. "

Публикация, споделена от Chef Silvena Rowe на Фев 17, 2019 в 2:57 PST

За Силвена храната е това, което е сексът за мъжете. Не крие, че тя я вълнува най-вече и й доставя най-голямо наслаждение. И в случай че мощният пол мисли за секс на всеки 60 секунди, при нея е същото - единствено че с храната.

Отговорността към приготвянето и консумирането й тя издига на толкоз високо равнище, тъй като това е отговорност, към която тя се отнася изцяло съществено. Затова и в нейното персонално меню съвсем отсъстват глутенът, рафинираната захар, животинските артикули, както и бялото брашно.

След сходно изброяване, на всички ни излиза наяве, че Силвена се стреми да се храни чисто и здравословно. Това е и една от аргументите да одобри предлагането да бъде част журито на MasterChef 2019.

Публикация, споделена от MasterChefBG (@masterchefbg) на Яну 31, 2019 в 3:21 PST

" Моята задача е да покажа на публиката, че живеем във време, в което не е нужно да ядем толкоз доста месо и да използваме захар, с цел да приготвим десерти, тъй като тези артикули са не са изключително потребни. "

И тъй като цялата магия на готвенето се случва в кухнята, Силвена счита, че най-важното нещо, което би трябвало да се съблюдава в този развой, е дисциплината. " Ако няма дисциплинираност, чувство за време - кое ядене по кое време е готово, по кое време да излезе, нищо няма да се получи. По цялата верига в кухнята би трябвало да има чудесна връзка. Хората би трябвало да се схващат, без даже да си приказват. "

Знае доста добре, че това се реализира мъчно. Но е съперник на викането и " хвърлянето на чинии ". Според нея, това е неприятна просвета, която зарежда ястието с отрицателна сила, а тя желае тъкмо противоположното.
 Снимка 408042

Какви качества би трябвало да има един участник, с цел да завоюва този сезон на MasterChef?
Интересното е, че при започване на МasterChef отговорът ми би бил пристрастеност, знания и така нататък В хода на фотосите обаче откривам, че с изключение на пристрастеността, която е в основата, доста значимо е постоянството. Трябва да поддържаш високо равнище във всяко готвене. Зарядът, непрекъснатото любознание, което включва четене и интерес към новостите и трендовете - това са качествата, които диря.

Защото участниците би трябвало да вдъхновят феновете. Това, което те подготвят, би трябвало да сграбчва всички сетива, тъй като хората не могат да опитат ястието. Ние можем да опишем усета, само че те би трябвало да влияят през екрана с въображение и хармония.

Какво мислите за останалите членове на журито?
Изненадващо, или в действителност - не, доста добре се сработихме с Андре Токев и Петър Михалчев. И двамата доста ми харесват - като мъже, като сътрудници и като готвачи. Разбира се, гордея се с обстоятелството, че съм първата жена в журито на MasterChef.

Но нямам поради като готвач. Като готвач, се усещам на равно с останалите. Когато си началник, си началник - без значение от пола.

Какво приготвяте за най-близките си?
Невероятни и сложни за разказване десерти. Правя безглутеново и беззахарно тирамису. Приготвям го и във веган вид, само че не е толкоз първокласно. Затова си разрешавам да употребявам млечен артикул и специфичен темпериран шоколад - става необикновено. Голяма мощ и компетентност ми е шам фъстъкът в десертите. Доста постоянно върша и суши, японска храна, доста салати с най-различни сосове и дресинги. Старая се да сготвям чисто и леко.

Коя е последната рецепта, която създадохте сама?
Има един доста известен десерт в Англия. Казва се Nemesis. Това е шоколадова торта, в която има 600 грама масло, 10 яйца и половин кг сметана. За мен това е еднакво на сърдечен удар. Все едно преднамерено да вдигнеш холестерола на някого.

Публикация, споделена от Chef Silvena Rowe на Фев 11, 2019 в 7:39 PST

Ето за какво взех решение да направя същата торта, само че без животинските артикули и захарта. Казва се Triple Chocolate Mousse Cake - торта с троен шоколадов мус. Много е сполучлива.

MasterChef стартира на 25 февруари от 21 ч. по bTV
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР