Силвано Пранди призна, че има доста проблеми за решаване в

...
Силвано Пранди призна, че има доста проблеми за решаване в
Коментари Харесай

Пранди призна за проблеми

Силвано Пранди призна, че има много проблеми за решение в националния тим по волейбол. Най-важният от тях е с осъществяването на сервис, като този детайл е измежду най-ключовите от цялата игра. В мачовете във Варна българите бяха много слаби по този индикатор. При загубата от Италия те направиха единствено два аса от 81 опита, а всичките неточности бяха 34. " Скуадра адзура " пък беше корав любимец и това се удостовери на полето, като нашите изгубиха с 1:3 гейма (-14, -20, 23, -21).
" Сервисът е наш огромен проблем, нужно е да работим. И ще направя всичко, с цел да се оправим с това, тъй като ни тежи. Време е да стартира да консолидирам главния състав. Първо би трябвало да се завърнат Виктор Йосифов и Теодор Салпаров. До момента работихме с необятна група играчи. Не считам, че сме в характерен миг, в който да се намираме в избрана форма. За мен не е значимо сега да сме в оптимална форма. Имаме време да се подготвим за олимпийската подготовка, зависи с какви качества ще разполагаме тогава. Към сегашния миг съм спокоен, че имаме време да се подготвим ", сподели Пранди.
Пред 5000 души в зала " Конгресна " Цветан Соколов стана топреализатор с 23 т., Алекс Грозданов добави 11, а Мартин Атанасов 9. За " Скуадрата " Джулио Пинали бе най-резултатен със 17 т.
В класирането България остава на 12-а позиция от 16 тима с 3 победи и 6 загуби. Италия е трета със 7 триумфа и 2 провали.
В идващия кръг България е в група 16 в Куяба, Бразилия, където от петък до неделя ще срещне поредно домакините, Русия и Германия.
" Много неточности направихме, с цел да играем на равнището на Италия. Играхме с брак в офанзива и на сервис. Това се отрази на самата игра. Италия игра добре, изключително на посрещане, в никакъв случай не съм виждал тези хора да посрещат по този начин ", сподели Соколов.
" Голяма част от заслугата да не се види позитивна смяна е и персонално моя. Не съумях да се оправя с разпределянето на играта през по-голяма част от мача. Италия сервира и по-добре от нас, имаме 3 блока, а те 11, надиграха ни тотално. За страдание при нас нещата не се получават за следващ път ", призна плеймейкърът Георги Братоев.
" Очаквахме сложен мач, какъвто се получи. Играхме добре през цялата среща, даже в гейма, който загубихме. България има нови играчи, които се причислиха към отбора единствено преди седмица и сигурно не са в съвършено положение ", разгласи треньорът на Италия Джанлоренцо Бленджини.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР