Силвано Пранди обяви, че ще работи с националния отбор на

...
Силвано Пранди обяви, че ще работи с националния отбор на
Коментари Харесай

Пранди: Имам поне 2 гарантирани години начело на България

Силвано Пранди разгласи, че ще работи с националния тим на България в продължение на идващите две или три години. В изявление за италианския Dallarivolley.com Професора призна, че към момента няма контракт с родната федерация, само че към този момент се е схванал да остане отпред на представителния ни отбор. Както е известно, в четвъртък той бе одобрен отпред на България, само че в изявление за " Тема Спорт " разкри, че от 2 месеца и половина не е приказвал с президента Любо Ганев и не знаеше за този факт. Явно обаче в последните дни е имало оживление по тази тематика.

" Чувствам се съвършено. Трудно е да се планува в този момент, само че имам обезпечени още 2 или може би даже 3 години отпред на националния тим на България, както и още 2 години в Шомон. Да си с двойна работа е доста забавно, тъй като е несъмнено, че в никакъв случай не ти е скучно. Свикнал съм с този темп ", показа 72-годишният Пранди.

Той разяснява и връзките си с Любо Ганев: " Ситуацията е доста куриозна. На Ганев съм му бил треньор, в този момент той ми е президент. Това е животът. Бяхме в Кунео, след което аз го изгоних от тима за негово голямо страдание. Тогава решението беше мое да го освободим. Исках да натрапвам Рафа Паскуал, който за мен беше бъдещето на неговия пост. Може би е било 1995 година. Отидох персонално в един немски град да му кажа, че се разделяме. Трябваше да бъде очи в очи, тъй като Любо беше персона, която не заслужаваше да си тръгне по телефона. Сега първото нещо, което той направи като президент, беше да ми се обади и да ми каже, че желае да продължат с мен отпред на националния тим. Не се класирахме на олимпиадата, само че играхме доста добре в квалификациите ", добави Пранди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР