Силвано Пранди е новият старши треньор на мъжкия национален отбор

...
Силвано Пранди е новият старши треньор на мъжкия национален отбор
Коментари Харесай

Познато лице е новият селекционер на националите по волейбол

Силвано Пранди е новият старши треньор на мъжкия народен тим по волейбол. Днес известният експерт подписа контракт с българската федерация, като задължението му е до края на януари 2020 година, когато ще е минала и Европейската олимпийска подготовка. При класиране за игрите в Токио контрактът автоматизирано ще бъде удължен.
В идващите седмици ще бъде конкретизиран щабът, с който ще работи Пранди при завръщането си. 71-годишният ментор на френския „ Шомон” пое националния през 2009 година и още същата година го изведе до бронзовите медали на Европейското състезание. На идната пък го класира 5-и на Световното.
„ За мен е огромно наслаждение и чест да се завърна отпред на българския тим, който ми донесе доста положителни мемоари. Приемам с огромен възторг задачата да класирам тима за Олимпийските игри.
Предстои и Европейско състезание, което също съставлява огромен тласък за мен. Давам си сметка, че пътят към Токио ще бъде доста сложен, само че имам вяра, че с напъните на треньорския щаб, състезателите и българската федерация тази цел може да бъде постигната”, разяснява Пранди за формалния уебсайт на БФВ.
Първото публично съревнование за него отпред на отбора ще бъде Лигата на волейболните народи. България ще бъде хазаин на два шампионата – във Варна и Пловдив, и гостува на Аржентина, Бразилия и Китай.
„ Радвам се, че постигнахме сделка с прославен експерт като Силвано Пранди. Той беше първият, към който се обърнахме, откакто завърши задължението на Пламен Константинов. Разговорът с Пранди протече извънредно градивно и се разбрахме доста бързо. Надявам се мъжкият тим да реализира нови триумфи и да се върне на мястото, където са привикнали да го виждат феновете”, сподели президентът на федерацията инж. Данчо Лазаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР