Силовият министър Валентин Радев призна за грешки по веригата на

...
Силовият министър Валентин Радев призна за грешки по веригата на
Коментари Харесай

Валентин Радев призна за грешки в МВР по случая Пелов

Силовият министър Валентин Радев призна за неточности по веригата на Министерство на вътрешните работи. Директорът на регионалното ръководство на Министерство на вътрешните работи София-град Георги Григоров и неговият заместител не се оправиха със отговорностите и отговорността си и по тази причина са освободени от служба . Това разгласи силовият министър Валентин Радев преди присъединяване си на вътрешната комисия.

 Шефът на Министерство на вътрешните работи за област София подаде доклад за пенсиониране
Шефът на Министерство на вътрешните работи за област София подаде доклад за пенсиониране

Заради бягството и убийството на Владимир Пелов

Припомняме, по-рано се твърдеше, че Георги Григоров е подал доклад за пенсиониране . Въпреки това се предполагаше, че решението му е обвързвано със случая към избягалия пандизчия Владимир Пелов и неговото ликвидиране в Ботевград.

Въпреки тяхното премахване от служба, Радев съобщи, че изпитва почит и почитание към всичко свършено от тях до този миг. " Когато има някакви нарушавания и неизправности, аз съм задължен да отвръщам като министър на вътрешните работи, да трансформира нещата и по тази причина взех това решение ", акцентира той.

 Българска социалистическа партия вика Министерство на вътрешните работи шефа поради разстрела в Ботевград
Българска социалистическа партия вика Министерство на вътрешните работи шефа поради разстрела в Ботевград

Случката от нощес замязяла на уестърн съгласно алените

Радев призна, че сигурно има и други неточности по веригата на Министерство на вътрешните работи, а тези, които към този момент са открити, са точно в регионалните дирекции. " Ако има други неточности, то те ще бъдат потърсени на други равнища ", добави силовият министър.

Министерство на вътрешните работи шефът посочи, че от вътрешното ведомство имат проекти кого да назначат на освободеното място. По думите му към този момент е предоставена задача на управлението да намерят човек, който да се оправи по-добре с ръководството, отговорностите и отговорностите на шеф на регионалното ръководство на Министерство на вътрешните работи София-град.

 Почина Марио Панчев, умъртвил Пелов в Ботевград
Почина Марио Панчев, умъртвил Пелов в Ботевград

39-годишният Марио Панчев, с прякор Големия, беше признат в " Пирогов " с две огнестрелни рани

Според Радев новият шеф на регионалното ръководство би трябвало да има редица качества. Той би трябвало да умее да сплотява хората, да преструктурира или да прави дислокация, в случай че е нужно. Вътрешният министър предизвести, че работата в региона е доста тежка.

Министър Радев се закани, че в случай че новото управление не се оправи със отговорностите си, то също ще бъде заменено.

 Румен Петков: Мъжът, умъртвил Пелов, е сътрудник на Министерство на вътрешните работи
Румен Петков: Мъжът, умъртвил Пелов, е сътрудник на Министерство на вътрешните работи

Той счита, че Валентин Радев би трябвало да бъде заменен

На въпрос дали в упоменатите от него неточности на Министерство на вътрешните работи е и че не е оказана помощ на Марио Пенков , когато е подал сигнал, че се опасява, Радев съобщи, че сигурно е имало доста други разновидности, само че този не е бил най-правилният.

Министърът добави, че една от тематиките на срещата в Ботевград е била за какво се е стигнало до там, че хората от района да не имат вяра на полицията.

Припомняме, късно вечерта на 5 юни избягалият през април от Централния софийски затвор Владимир Пелов беше убит в Ботевград с три патрона. Откритият до него Марио Панчев, прочут под прякора Големия, само че и като очевидец против Пелов и осведомител на полицията, също беше прострелян и по-късно умря в болничното заведение.

Случаят бе коментиран като гаф на полицията, която продължава и до този миг да не знае къде се намира вторият избягал дружно с Пелов от пандиза - Радослав Колев.

По тази причина от АБВ желаеха оставката на вътрешния министър , а от Българска социалистическа партия анонсираха внасяне на избор на съмнение към държавното управление по тематика сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР