Силното разпространение на коронавируса в Германия, подхранвано от варианта Омикрон,

...
Силното разпространение на коронавируса в Германия, подхранвано от варианта Омикрон,
Коментари Харесай

Германия обяви, че вариантът Омикрон е под контрол

Силното разпространяване на ковид в Германия, подхранвано от разновидността Омикрон, остава " под надзор " макар записаните рекордни нива на инфектираните, съобщи през днешния ден здравното министерство, представено от Асошиейтед прес.

Страната регистрира през вчерашния ден над 200 000 случая на ковид за денонощие за първи път от началото на пандемията. Днес беше достигнато ново рекордно равнище от 1073 случая на 100 000 души за седмица.

Тези данни не попречиха на министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах да съобщи, че управляващите " държат вълната от Омикрон в Германия изцяло под надзор сега ".

Той сподели пред кореспонденти в Берлин, че нивото на заразяванията измежду възрастните хора, доста от които към момента са неваскинирани, е много по-ниско от междинното.

По думите му към този момент забележителното разпространяване на Омикрон е малко под плануваното. Очаква се броят на новите случаи да доближи 400 000 дневно, след което да намалее, евентуално в средата на февруари. Спадът може да настъпи по-късно същия месец поради разновидност на Омикрон, съобщи Лаутербах.

Правителството може да смекчи наложените ограничавания, " когато вълната бъде овладяна ", а това е " много реалистична вероятност ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР