Силното представяне на Норвегия на олимпийските игри в Пьонгчанг продължи

...
Силното представяне на Норвегия на олимпийските игри в Пьонгчанг продължи
Коментари Харесай

Норвегия спечели два златни медала в десетия ден в Пьонгчанг

Силното показване на Норвегия на олимпийските игри в Пьонгчанг продължи и в десетия спортен ден. Представителите на скандинавската страна завоюваха две трофеи, които им разрешиха да излязат еднолично отпред в подреждането по медали, откакто единствено преди ден бяха равни с Германия.

Норвегия към този момент има 11 златни, девет сребърни и осем бронзови оценки. Германия завоюва една купа в десетия ден и остава с 10 златни медала и общо 20 оценки.

Хавард Лоренцен затвърди положителната си форма през годината, в която имаше най-хубав резултат в пързото пързаляне с кънки и се поздрави с победа на 500 метра. Той спря хронометрите на 34.41 секунди, което е нов олимпийски връх. Норвежецът изпревари единствено с една стотна от секундата представителят на домакините от Южна Корея Ча Мин-кю.

 Лоренцен усъвършенства олимпийския връх.
© Associated Press

Лоренцен усъвършенства олимпийския връх.

Титлата е първа за Норвегия в мъжката стратегия от бързото пързаляне с кънки от 20 години, когато в Нагано Адне Сьондрел победи на 1500 метра.

Малко по-късно в отборното съревнование в ски скоковете Даниел Андре Танде, Андреас Стиернен, Йохан Андре Форфанг и Роберт Йохансон завоюваха още един златен орден. Дотук Форфанг имаше сребро на дребната шанца, а Йохансон беше с два бронзови медала. Като тим обаче четиримата демонстрираха, че са доста мощни и събраха с съвсем 23 точки повече от четворката на Германия.

Представителите на Бундестима взеха една купа в десетия ден. Тя предстоящо пристигна в двойката бобслей при мъжете. Развръзката на надпреварата обаче беше ненадейно трагична и се стигна до два златни медала, откакто двойката на Германия Франческо Фридрих и Торстен Маргис даде равно време с представителите на Канада Джъстин Крипс и Александър Копач.

 В двойките в мъжкия бобслей златните медали са два, откакто Германия и Канада приключиха с равно време.
© Reuters

В двойките в мъжкия бобслей златните медали са два, откакто Германия и Канада приключиха с равно време.

Битката сред Норвегия и Германия в неофициалното класиране е доста оспорвана, а във вторник предстоят още дисциплини, в които ще се раздават трофеи. В смесената щафета в биатлона двете страни ще се сблъскат, като са посочени за предварителни любимци.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (205)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР