Силното начало на сезона с постижение от 22.55 сек на

...
Силното начало на сезона с постижение от 22.55 сек на
Коментари Харесай

Ивет Лалова е втора за сезона в Европа, има покана за всички Диамантени лиги

Силното начало на сезона с достижение от 22.55 сек на 200 м (в Осака), отреди на Ивет Лалова второ място в настоящата европейска класация. Българката е получила предложения за всички шампионати от Диамантената лига на 200 м, а и за множеството на 100 метра.Това заяви самата Ивет на конференция през днешния ден, където получи наградата за състезател №1 на месец май в анкетата на " Пресклуб България ".

Пред Лалова в ранглистата е единствено шампионката на континента Дина Ашър-Смит (Великобритания) с 22.18 сек. Българката е 12-а и в международната класация, като пред нея са единствено Ашър-Смит и представителки на Съединени американски щати и Ямайка.

Следващият старт за спринтьорката ни е на диамантения " Префонтейн Класик " в неделя, където Ивет ще бяга 200 м.

" Имам дълъг път до международното състезание до Доха - показа атлетката. - След тази Диамантена лига евентуално ще потренирам към две седмици. В проектите ми са и европейското отборно състезание, както и Балканиадата в Правец през септември. Трябва мъдро да подобавам към проекта си. След Диамантената лига в Стокхолм, където бягахме на 8 градуса, получих мускулен проблем, който трябваше да позволявам в придвижване. Сега съм добре. "

Лалова погледна и към олимпийските игри в Токио следващата година, откакто достижението от Осака обезпечи квота на 200 м за тях.

" Нямам норматив на 100 метра още, само че не знам дали ще ми е и необходим - сподели Ивет. - Вероятно ще пускам единствено в една дисциплинираност, с цел да съм съсредоточена в нея и да не върша доста стартове в Токио.Сега не мисля за шеста Олимпиада. Но след Рио не мислех и за пета. Тогава обаче се хванах за идната ми цел и това беше Токио. Струваше ми се далечно, само че с цел да имам мотивация в подготовката, трябваше да си слага огромна цел. И ето, че остана единствено година до Олимпиадата. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР