Силно земетресение в Турция с магнитуд 6,9 в източната част

...
Силно земетресение в Турция с магнитуд 6,9 в източната част
Коментари Харесай

Има загинали и ранени при силното земетресение в Турция

Силно земетресение в Турция с магнитуд 6,9 в източната част на страната. Властите оповестяват за четирима починали - двама в провинция Елязъг и още двама в прилежащата провинция Малатия. Има и ранени. По неофициална информация починалите са 8.

Няма данни за потърпевши или починали българи при земетресението. Посолството ни в Анкара е в непрекъснат контакт с локалните управляващи. При нужда българските жители могат да се свържат на телефони: + 90 312 467 20 71; + 90 312 427 51 42; + 90 533 376 37 69

Епицентърът е на дълбочина 10 км в провинция Елязъг, на 550 км източно от столицата Анкара. Районът е рядко обитаем и към този момент е мъчно да се открият вредите. Вече са изпратени избавителни екипи.

Първите фрагменти демонстрират изплашени хора на улицата. Трусът е изненадал участници в директно телевизионно предаване, които демонстрират удивително хладнокръвие.

Земетресението е усетено в прилежащи страни - Сирия, Иран, Ливан и Либия.
 Земетресение от 6,8 по Рихтер в Източна Турция Земетресение от 6,8 по Рихтер в Източна Турция
Земетресение със мощ 6.8 по Рихтер е раздрусало Източна Турция, съобщи преди минути организация Ройтерс. Трусът е усетен в Сирия и Либия. Засега няма съ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР