Силно земетресение с магнитуд 7,5 удари южно от намиращите се

...
Силно земетресение с магнитуд 7,5 удари южно от намиращите се
Коментари Харесай

Пътят се разцепва за секунди и 2 цунами: Страшно ВИДЕО от земетресението 7,5 в Аляска

Силно земетресение с магнитуд 7,5 удари южно от намиращите се край крайбрежията на Аляска Алеутски острови, заяви Геофизичният институт на Съединени американски щати, представен от организациите.
К, където живеят към 1000 души. Огнището е локализирано на дълбочина 41 км.

BREAKING: M7.5 south of the Aleutian Islands triggers warning for parts of southern Alaska, including Kodiak, Homer.
— The Weather Channel (@weatherchannel)
След труса геофизичният институт на Съединени американски щати осведоми, че в региона е било издадено предизвестие за цунами.

The tsunami warning has been downgraded to a tsunami advisory, but aftershocks keep hitting communities near Sand Point after a magnitude 7.5 earthquake Monday afternoon. Here's what the 7.5 earthquake looked like in Cold Bay.

Story:
— Alaska's News Source (@AKNewsNow)
JUST IN | Massive 7.5 earthquake hits Alaska coast, triggered tsunami warning.
— JUST IN (@Spotlight_World)

Американският център за предизвестие за цунами съобщи, че трусът, за който в началото беше обявено, че е с магнитуд 7,4, е провокирал издаването на предизвестие за цунами за Санд Пойнт, Колд Бей и Кодиак, които са рядко обитаеми.

Трусът е провокирал малко цунами. Регистрирани са две талази с височина към 130 см. Но наблюдаващи на брега оповестяват, че те са достигнали плитчините с височина 45 и 61 см.

Под наблюдаване са сложени всички пристанища по бреговата линия на Аляска.
Епицентърът на земетресението е регистриран на по-малко от 100 км от Санд Пийн, покрай Алеутския полуостров в югозападната част на щата.

„ Усетихме го “, съобщи служителката в клиника Sand Point Лорна Остербак за земетресението. „ Беше мощно. “

Остербак сподели, че жителите на града са се качили към високите елементи на града, надалеч от бреговата линия, до момента в който изчаквали опасността от цунами.

„ Очакваме да имаме още един трус след към половин час “, означи Остербак. „ Ние сме навръх линията на разлома. Израснах тук и това е нещо обикновено. “

Жанет Пиньонес Навалес реалокира фамилията си от остров Кадиак на по-високо място в планината Пилар, когато в понеделник прозвучаха предизвестия за цунами.

Тя споделя, че живее в Кадиак от 2014 година и за шести път изживява предизвестие за цунами.
„ Изнервих се и незабавно убедих фамилията си да се реалокира (на) високо, с цел да бъде в сигурност “, сподели тя пред CNN, представена от bg-voice.com..

Кендес Нелсън, нейните деца и кучета се скрили под масата, когато земетресението раздруса Колд Бей, на към 150 км западно от Санд Пойнт.

„ Всичките ми деца се оправят добре. Брук, Уайлдър и Скаут се бяха сгушили под нашата кухненска маса, до момента в който клатенето не спря “, сподели тя пред CNN, до момента в който фамилията чакашеновини за цунамито. „ Кучетата бяха по-загрижени за това какво, по дяволите, вършим под масата. “

Няколко вторични труса, в това число един с магнитуд 5,9 и един, който беше 5,8, удариха час след огромното земетресение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР