Силно земетресение с магнитуд 5,7 по Рихтер разтърси западния турски

...
Силно земетресение с магнитуд 5,7 по Рихтер разтърси западния турски
Коментари Харесай

Силно земетресение удари западната част на Турция

Силно земетресение с магнитуд 5,7 по Рихтер раздруса западния турски вилает Денизли , разрушавайки няколко здания и събаряйки тухли и керемиди на земята в затънтения регион. Това оповестяват очевидци и локални публични лица, представени от " Ройтерс ".

Засега няма информации за жертви и потърпевши, прецизират кметове и админи на региони в и към епицентъра на труса.

Турската обсерватория Кандили прецизира, че земетресението, което е станало в 9:34 часа локално време (8:34 българско), е било на 5 км дълбочина и е последвано от четири вторични труса със мощ сред 4,2 и 3,4 по Рихтер.

По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център земетресението е било с магнитуд 5,7 по Рихтер.

M6.2 #earthquake (#deprem) strikes 123 km NW of #Antalya (#Turkey) 13 min ago. Updated map of its effects: pic.twitter.com/5Uy64I4p5H
— EMSC (@LastQuake) March 20, 2019
" Това е най-голямото земетресение, което съм усещал , бях извън, само че се тресеше доста ", означи 30-годишният Сахин Ага, който е гражданин на град Ачипаям, който се намира покрай епицентъра.

" Видях керемиди, тухли и слънчеви бойлери да падат от покривите. В постройките има пукнатини. Не видях срутени здания. Всички са на открито ", добави Ага.

Администратори от областите Укари и Еникьой, където е бил епицентърът, обявиха пред локалната телевизия NTV, че към 20 здания и къщи са развалени. Властите към момента правят оценка вредите.

Жителят на Еникьой Мухарем Гези съобщи, че в селото му имало дребни вреди. " Видях някои счупени комини и керемиди да падат по улиците. Някои култивиран стени също се срутиха. Всички са уплашени и на открито. Никой не е ранен ", свидетелства той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР