Силно земетресение разтърси Източна Индонезия. Хора бягаха панически от домовете

...
Силно земетресение разтърси Източна Индонезия. Хора бягаха панически от домовете
Коментари Харесай

Земетресение от 7,3 по Рихтер разтресе Индонезия, възможно е огромно цунами

Силно земетресение раздруса Източна Индонезия. Хора бягаха под паника от домовете си в град Маумере, който де намира на повече от 100 км от епицентъра. основаният в Хавай (САЩ) център за ранно предизвестие от цунами сигнализира, че в радиус от 1000 километра от епицентъра на труса са вероятни големи талази да ударят крайбрежието.

Магнитудът на труса е бил 7,3 по последни данни. Първоначалната информация стигаше даже до 7,7 по Рихтер. На този стадий няма известия за жертви, а единствено за някои опустошения.

Непосредствено след земетресението тв фрагменти демонстрираха бягащи хора от разтърсени здания. Разпоредено им е да стоят надалеч от брега, изключително от северната част, където имаше огромна вълна цунами пред 1972 година, написа АП.

Трусът е регистриран в 11:20 ч локално време на дълбочина 12 км в море Флорес (междуостровно море на Тихия океан в южната част на Малайския архипелаг).

Маумере е вторият по величина град на остров в провинция Нуса Тенгара Тимур.

Вторичен трус с магнитуд 5,6 е раздрусал след това град Ларантука.

Населението на Индонезия е 270 милиона души. Земетресенията на архипелага са чести, там изригват вулкани, хората са застрашени и от цунами.

Последното мощно земетресение беше през януари, с магнитуд 6,2. Загинаха 105 души, ранени бяха близо 6500. Маумере беше тежко обиден от земетресение с сходен магнитуд през 1992 година, добавя " Ройтерс ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР