Силно завишено търсене на информация, умерено притеснение от ситуацията в

...
Силно завишено търсене на информация, умерено притеснение от ситуацията в
Коментари Харесай

Младите у нас най-притеснени от коронавируса, но и най-неспазващи правилата

Силно повишено търсене на информация, умерено терзание от обстановката в страната и позитивна оценка за адекватността на предприеманите от управляващите ограничения против разпространяването на ковид. Това демонстрира изследване на организация " Алфа Рисърч ", извършено сред 29 февруари и 8 март 2020г. измежду 1015 души у нас.

75% от българите наблюдават всекидневно какво се случва в страната по отношение на разпространяването на ковид , 19% - понякога, а незаинтересованите са едвам 6%.

Двама от всеки трима считат, че вирусът ще продължи да се популяризира, като ще засегне както България, по този начин и всички страни в Европа. ¼ пък имат вяра, че епидемията скоро ще отшуми и светът ще се върне към естествения си темп на живот.

55% от сънародниците ни са загрижени от доказаното съществуване на вируса в страната, само че следват рекомендациите на формалните управляващи, 34% не са изключително обезпокоени, а мощно обезпокоени се усещат 11%.
 ВМА: Пациенти от
ВМА: Пациенти от " Пирогов " са с ковид

23 проби, обработени в лабораторията на УМБАЛ " Света Марина " - Варна, са негативни

С по-загрижено държание, последващо рекомендациите на експертите, само че без признаци на суматоха, се открояват най-много жителите на огромните градове и междинните генерации.

Проучването демонстрира, че измежду младите се следят най-високи равнища на тревога, само че не безусловно съпроводени със прецизно съблюдаване на рекомендациите , а най-възрастните, които са в евентуално най-рисковите възрастови групи, са минимум разтревожени. Тази на пръв взор парадоксална картина отразява метода на живот на хората: терзанието на младите се подхранва от обстоятелството, че те са измежду най-активно общуващите и пътуващи българи и назад: по-слабата подвижност на болшинството от най-възрастните поданици им дава отчасти успокоение, показват от " Алфа Рисърч ".

Относно самостоятелните ограничения за предотвратяване от ковид 52% залагат на засилената персонална хигиена, като колкото по-млади и мобилни са хората, толкоз повече разчитат само на нея. Значително по-нисък дял (20% - 23%) са склонни към този момент да лимитират контактите и пътуванията си. Най-притеснените прибягват до запасяване с артикули (12%), нараснало внимание за съществуването на признаци (10%) и непрекъснатото потребление на здравна маска (9%) . Най-слабо загрижената една трета от хората пък не подхваща никакви специфични ограничения.
 Не обсаждайте лечебните заведения, прикани проф. Мутафчийски
Не обсаждайте лечебните заведения, прикани проф. Мутафчийски

Щабът: Болниците ще останат да работят като лечебни заведения

Действията на управляващите за ограничение разпространяването на ковид в страната получават позитивна оценка от обществото - с подред 67% от сънародниците ни предприеманите ограничения са съответстващи на обстановката . 19% са на мнение че те би трябвало да са по-строги, а 14% са неудовлетворени, че се постановат ненужни ограничавания. Най-възрастните и минимум обезпокоени хора имат упования за още по-строги ограничения, до момента в който най-младите и най-загрижени от разпространяването на болестта ги намират за прекомерни .

Проучването демонстрира, че в първите дни след установяването на случаи на ковид у нас има засилено търсене на информация и нараснало внимание към казуса, само че не и суматоха.

Мерките, които управляващите подхващат за справяне с казуса, се правят оценка като съответни, само че в същото време и ма ясно изразено отвращение за по-радикални промени в всекидневието - най-много измежду по-младите и дейни генерации, и изключително в по-дългосрочен проект.
 Да не се блокира страната, само че да се промени общественият живот, поучава Ангел Кунчев
Да не се блокира страната, само че да се промени общественият живот, поучава Ангел Кунчев

Всички изследвани проби за ковид досега са отрицателни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР