Силно задлъжнелия китайски строителен предприемач China Evergrande Group може да

...
Силно задлъжнелия китайски строителен предприемач China Evergrande Group може да
Коментари Харесай

Evergrande може би има скрит коз срещу фалит

Силно задлъжнелия китайски строителен бизнесмен China Evergrande Group може да има прикрит коз в ръкава си, който да го избави от банкрут.

Според анализатора на Блумбърг Стивън Лам 50-процентовия дял на компанията в застрахователя Evergrande Life Assurance Co. може да й донесе 600 млн. $ при възможна продажба. Застрахователя усили деветократно позициите си на пазара, откакто през 2015 година Evergrande закупи половината от компанията.

Застрахователят е на облага през всяка една от последните четири години.

Резултатите на компанията наподобяват в действителност положителни и ползата от вложители е висок, само че това не значи, че не съществуват и проблеми.

Бързото разгръщане на компанията бе за сметка на поддържането на ниско равнище на кредитоспособност от 110% към края на юни. За съпоставяне, междинното равнище при огромните застрахователи в страната е 239%. „ Това значи, че който купи делът на Evergraden ще би трябвало да похарчи още 2,2 милиарда $, с цел да вдигне коефициента над 200% “, споделя Лам.

Според него делът ще бъде по-привлекателен за дребните и междинните играчи в бранша, в сравнение с за най-големите китайски застрахователи, които регулаторите в страната биха предпочели като евентуален покупател.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР