Силно вярвам, че прошката лекува. Тя е вид изкупление. Има

...
Силно вярвам, че прошката лекува. Тя е вид изкупление. Има
Коментари Харесай

Простих ти, но това не означава, че имаш място в живота ми

Силно имам вяра, че прошката лекува. Тя е тип възмездие. Има силата да ни извиси, да успокои душата ни, без значение дали я даваме или получаваме. Смятам, че има нещо прелестно в това да пуснеш болката да си отиде, знаейки, че даваш втори късмет на някого. Знаейки, че приемаш извинението на човек, който те е счупил на хиляди късчета.

Прошката е мощ.

Но от време на време в любовта и връзките, прощаваме на неверните хора. Понякога се свързваме с хора, които ни нараняват и считаме, че посредством прошката продължаваме напред, спасяваме връзката, лепим сучепното...
 По-силна кожа през днешния ден. По-устойчива на стареене на следващия ден Edna предлага По-силна кожа през днешния ден. По-устойчива на стареене на следващия ден
Прошката в действителност може да промени живота ти. Да приемеш опрощение, от човек, който съвсем те е унищожил, да простиш на човек, даже и той да не ти е изискал амнистия, да пуснеш неприятните усеща на открито - тези дейности лекуват сърцето и душата. Но не са лесни. И не всички истории приключват щастливо. Понякога да простиш е мъчно. Понякога боли прекалено много. И въпреки всичко - би трябвало да можем да прощаваме.

Но прошката не значи, че даваме входен билет назад към нашия живот на всеки, който ни е наранил. Не значи, че желаеме тези хора още веднъж в живота си или в сърцето си. Означава, че се опитваме да стартираме изначало. И това ново начало доста постоянно не трябва да включва тези хора, които са имали силата да ни наранят преди.

Можеш да простиш невярност на някого. Може да простиш за разрушеното си сърце. За това, че са те изоставили, когато си имала потребност от помощ, за това, че не си била приоритет. Но това не значи, че би трябвало да се довериш още веднъж на този човек.

Прошката не те задължава да останеш в токсичната връзка или проваления брак. Тя не значи, че би трябвало да продължаваш да си другар с хора, които са те предали. Тя е осъзнаване и приемане - на грешките, които си позволил, на грешките, които са създали по отношение на теб, на новото начало - без значение дали то ще бъде с или без индивидът, който те е предал.

 двойка обич разлъка Istock

Хубаво е да познаваме границите си, да знаем с какво можем и с какво не можем да създадем компромис. Няма нищо неприятно в това да извиним, само че да оставим някои хора в предишното. Това не ни прави неприятни, злобни или отмъстителни. Напротив - това ни прави мощни персони.

Прошката е най-голямата мощ на планетата. Тя не е бурна буря, пристъпва леко, не стряска, само че има мощната мощ да ни подари с душевно успокоение и независимост от всичко отрицателно.

Ето за какво, апелирам те, не си мисли, че тъй като си дала прошка, си задължена да оставиш неприятните хора в живота си. Не мисли, че прошката те обвързва още веднъж с оня, който те е наранил. Запомни, че си скъпа и заслужаваш благополучие и обич. Прошката не те прави прави слаба, а в противен случай - дава ти мощ. Сила да пуснеш, да продължиш напред, да започнеш изначало.
5 неща, за които да внимавате, преди да простите на човек, който ви е наранил 5 фотоси  5 неща, за които да внимавате, преди да простите на човек, който ви е наранил  5 неща, за които да внимавате, преди да простите на човек, който ви е наранил  5 неща, за които да внимавате, преди да простите на човек, който ви е наранил  5 неща, за които да внимавате, преди да простите на човек, който ви е наранил
 ох на мама Личен списък

Прочетете още:
Любовта взема решение да почине Лъжата, в която всички имаме вяра Понякога всичко, от което се нуждаем, е малко самотност Прощално писмо до огромната, (не)подходяща любов
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР