Силно удовлетворение. Това бе равносметката от равносметката на президента Румен

...
Силно удовлетворение. Това бе равносметката от равносметката на президента Румен
Коментари Харесай

Румен Радев предупреди: За стратегическите решения не може да се чакат депутатите

Силно задоволство. Това бе равносметката от равносметката на президента Румен Радев, изказана по време на формалната гала по изтъкване на новия длъжностен кабинет.

" Можем да погледнем с задоволство към месеците, в които носихме отговорност за ръководството на Република България. В този интервал спряхме купения избор, спряхме беззаконието в огромните планове, спряхме доста корупционни схеми, противопоставихме се на модела на превзетата страна ", регистрира Радев, без да икономисва рецензии към ексуправлението на ГЕРБ.

Като други съществени достижения на назначения от него първи длъжностен кабинет президентът посочи още и прекъсването на непрозрачните държавни планове, финансирани без състезания и действителна конкуренция, рекордно ниските равнища на безработица, икономическия растеж от 10% за последното тримесечие, повишението на пенсиите, промяната в системата на ТЕЛК, прекъсването на горенето на боклуци, подсигуряването на присъствено обучение в учебните заведения, дейностите по плана за национална детска болница и други
 Служебно държавно управление №2, предстоящо без Петков и Василев
Служебно държавно управление №2, предстоящо без Петков и Василев

Смяна има и в министерство на превоза

Разностранността в идеологически проект на служебните министри потвърдила, че амалгамата сред десни и леви хора е работеща, загатна Радев. " Доказахте главната ми концепция, че е допустимо демократичното единодушие от хора от всякакви политически хоризонти в името на България. Този сполучлив образец е капитал за политическото бъдещето на Родината. Това е стъпка напред в надмогването на политическите предизвестия, които стопират развиването на страната. "

" Срещу вас ще не престават да се хвърлят големи запаси - парите, медиите и въздействието на хора за своя бащиния. Ще ви провеждат митинги, стачки и компромати, ще ви товарят с греховете на остарялата власт ", предизвести министрите президентът.

Правителство, работещо в изискванията на небитие на парламент, няма потенциал да взима стратегически решения, сериозен бе президентът. Все отново обаче следвало да бъдат взети стратегически решения, защото не може да се чака, настоя президентът с очевидна рецензия към невъзможността политическите партии да реализират консенсус по съществени точки от дневния ред на страната.

Две са главните казуса, против които би трябвало да се изправи новият кабинет, посочи от своя страна новият-стар длъжностен министър председател Стефан Янев - организирането на почтени избори и посрещане на очакващата се здравна рецесия.

" Изборите са фундаментът на демокрацията. Трябва да има дейно съдействие в идващия парламент, с цел да имаме дейно Народно заседание. Държавата не може да си разреши да действа в изискванията на перманентна политическа рецесия ", съобщи министър-председателят.

" За себе си в персонално качество мога да заявя, че работя отговорно в полза на страната си. Защото идеята е една - бъдещето на България ", продължи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР