Силно се надявам рестартът на проекта за АЕЦ "Белене" да

...
Силно се надявам рестартът на проекта за АЕЦ "Белене" да
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Надявам се рестартът на АЕЦ "Белене" да не е пиар на правителството

Силно се надявам рестартът на плана за АЕЦ "Белене " да не е пиар на държавното управление. Дано то построи тази централа, тя е значима за българската енергийна система. България има потребност от нови нуклеарни мощности. Това сподели някогашният енергиен министър и депутатот Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 година в Триполи, Либия. Той е... към профила в предаването "Офанзива " по Канал 3.

Жалко е, че чакахме толкоз доста. Държавата би трябвало да взе участие в договорката за АЕЦ "Белене ", с апортна вноска в бъдещата централа предвид на площадката и оборудването, което имаме, счита Стойнев.

Китайската компания, която има интерес към строителството на АЕЦ "Белене " е сериозна компания, която очевидно има подготвеност за високотехнологични вложения отвън Китай, означи някогашният енергиен министър.

Този план ще получи мощна поддръжка от опозицията. Българска социалистическа партия е била изрично "за " развиването на нуклеарната енергетика, безапелационен бе той.

Не стана ясно кой е дал писмото на премиера, което беше засекретено в Народното събрание, сподели той по отношение на краткотрайната парламентарна комисия за изясняването на условия и обстоятелства към продажбата на ЧЕЗ.

Преговори за покупката на ЧЕЗ от страна на страната не са стартирани от държавното управление на господин Орешарски, само че аз като министър на стопанската система съм декларирал интерес към възможна продажба на дяловете на сдружението в ЧЕЗ в България. Искането нямаше формален отговор. Нашето предпочитание бе когато ЧЕЗ се продава, страната да го закупи. Българската страна трябваше да се състезава на пазарен принцип, разкри Стойнев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР