Силно съм обезпокоен от некомпетентността и арогантността на полицията, защото

...
Силно съм обезпокоен от некомпетентността и арогантността на полицията, защото
Коментари Харесай

Известен адвокат към КАТ заради скандална катастрофа: НекомпетентИзвестен адвокат към МВР заради скандална катастрофа: Некомпетентността в униформа е страшна

Силно съм смутен от некомпетентността и арогантността на полицията, тъй като когато една непросветеност е облечена в униформа и власт, това заплашва всички. Имам поради това, което основен комисар Росен Рапчев защитаваше – че поради нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, се написа акт на потърпевш човек, посочи юрист Михаил Екимджиев, който разяснява абсурден случай с написан акт на потърпевши от злополука на Автомагистрала " Тракия ".
Според юриста е цялостен парадокс да се прави безапелационен извод, че водачът е отговорен, тъй като колата му е развалена. Той добави, че е допустимо пред съда пострадалите да осъдят КАТ, тъй като полицията е нарушила правата им с бездействието си е подкрепила действителния извършител.
Адвокатът акцентира пред Нова телевизия и, че няма закон, който да вменява на служителите на реда наложително да решат и приключат даден случай на място, след в началото следствие.
Комисар Алекси Стратиев удостовери думите на Екимджиев и ги дефинира като извънредно неприятни, само че изцяло правилни. Той сподели и, че е " общоприета процедура " служител на реда да отиде на място и да напише акт, с цел да завърши случая. Може да бъде написана докладна бележка и да се стартира следствие, съобщи Стратиев, който обаче отбрани сътрудниците си, казвайки, че по свидетелски показания не е имало информация за номера на колата-нарушител – най-малко писмен знак или цифра. Иначе било доста мъчно да се разпознава действителният извършител.
Стратиев отбрани в допълнение служителите на реда и с тезата, че " на никое място не е чул за спирачен път ", с което сложи под подозрение цялостната непорочност на потърпевшите при злополуката. Той съобщи и, че премахването на предупредителните знаци за наличие на полиция са довели до по-малко смъртни случаи, само че не посочи, че случаите на превишена скорост са зачестили.
Адвокат Михаил Екимджиев разказа и като " скодоумна практика” на Министерство на вътрешните работи да ползва променения закон за откраднати документи. Подлежиш на глоба, в случай че ги изгубиш, само че някои служители на реда смятат, че в случай че са ти откраднати документи, не си положил задоволително грижи да ги опазиш от кражба, стана ясно от думите на юриста.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР