Силно притеснена съм за сигурността си, но се надявам протестът

...
Силно притеснена съм за сигурността си, но се надявам протестът
Коментари Харесай

Овсянникова: Силно притеснена съм за сигурността си, но се надявам протестът ми да не е бил напразно

" Силно обезпокоена съм за сигурността си, само че се надявам митингът ми да не е бил на вятъра ". Това съобщи редакторката в съветския Първи канал Марина Овсянникова. В понеделник вечер по време на централната емисия вести на съветската държавна телевизия тя сподели афиш с надписи против войната в Украйна, оповестява Българска национална телевизия.

Светът запомни името ѝ поради дръзката ѝ постъпка, с която стачкува против войната в Украйна. И поради признанието ѝ, че се срами, че е била част от пропагандната машина, в която в този момент прикани руснаците да не имат вяра. В първото си изявление след освобождението й за организация Ройтерс, Марина Овсянникова споделя, че не се усеща воин.

" Вярвам в това, което направих, само че едвам в този момент съзнавам мащаба на проблемите, пред които ще съм принудена да се изправя и съм извънредно обезпокоена за сигурността си ", споделя тя.

Иска ѝ се да е имало смисъл от митинга ѝ и да отвори очите на други хора.

" Протестът имаше две цели: да покаже на света, че руснаците са срещу войната и да каже в очите на руснаците - не бъдете зомбита, не слушайте пропагандата, научете се да анализирате информацията, да намирате други източници на информация, освен съветската държавна телевизия ", споделя Марина.

Кремъл дефинира проявата ѝ " безчинство ". Профилът ѝ в Туитър беше заличен. Московски съд я осъди да заплати санкция в размер на 30 000 рубли или към 250 евро за административно нарушаване - образуване на несъгласувано обществено мероприятие. Тя се надява да няма други обвинявания против нея. Не счита да напуща страната.

" Беше ужасно, доста повече от ужасно. Не бях сигурна до последния миг дали ще мога да го направя, тъй като това е Първи канал и има разнообразни равнища на сигурност и не е елементарно да се влезе в студиото. И пред вратата на студиото има чиновник на реда, който се грижи да няма сходни произшествия. Не желая да встъпвам в детайлности, само че имаше пропуск в сигурността ", споделя тя.

Журналистката описа, че има 17-годишен наследник и не желала да го изпрати на война. Вярва, че всички несъгласия сред страните би трябвало да се вземат решение по различен път и назовава безумство започването на бойни дейности.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР