Силно подмладеният национален отбор на Германия среща Сърбия в контролна

...
Силно подмладеният национален отбор на Германия среща Сърбия в контролна
Коментари Харесай

Льов: Знам как да се справя с напрежението

Силно подмладеният народен тим на Германия среща Сърбия в контролна среща в сряда, след което ще гостува на Холандия в Амстердам в първата среща от кналификациите за Евро 2020. Селекционерът Йоахим Льов изненадващо извади от групата международните първенци от 2014 година Матс Хумелс, Жером Боатенг и Томас Мюлер, пробвайки да даде ново лице на тима, който се провали още в групите на Мондиал 2018, а по-късно изпадна от Лига “А” на шампионата Лига на Нациите.

“Сега сме изправени пред ново време, ново предизвикателство. Аз би трябвало да покажа на играчите, да им дам чувството, че им имам вяра напълно”, съобщи Йоахим Льов на конференция през днешния ден. “Трябва да им дадем късмет да се развият, да се научат да носят повече отговорности. Всичко това е задача пред нас в идващите месеци”, добави треньорът.

Осем от всичките 23-ма футболисти, които Льов повика за тези два мача, са към момента в юношеска или младежка възраст, включително и 19-годишният Кай Хаверц от Байер (Леверкузен), изясни селекционерът. Само четирима души имат 30 или повече мачове за националния тим на Германия. Сред тях са международните първенци отпреди пет години в Бразилия Мануел Нойер, Матиас Гинтер и Тони Крос.

Една от изгряващите звезди на Бундестима сега - Серж Гнабри, няма да бъде разполагаем за инспекцията със Сърбия във Волфсбург, само че Льов изясни, че крилото на Байерн (Мюнхен) ще бъде подготвен на 100 % за мача с Холандия в неделя.

Бившият треньор на Щутгарт попадна под сериозен напън след най-лошото показване на Германия на Световно състезание от 80 години насам, само че даде обещание бързо създаване на млад, бързо играещ и перспективен тим, който да вкарва доста голове - нещата, които липсваха в последните години.

“Какво е значимото сега? Да имаме повече движение в играта, повече динамичност, повече централизация в предни позиции. Аз знам по какъв начин да се оправя с напрежението, знам какво се желае от мен на този пост. Учим се от грешките си и от предишното. И знаем какво би трябвало да създадем, с цел да бъдем в напълно друго положение от това през 2018 година”, приключи селекционерът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР