Силно отровни медузи са ужилили над три хиляди души в

...
Силно отровни медузи са ужилили над три хиляди души в
Коментари Харесай

Отровни медузи ужилиха над 3000 души и затвориха плажове в Австралия

Силно отровни медузи са ужилили над три хиляди души в североизточните крайбрежия на Австралия единствено за няколко дни, оповестиха управляващите в понеделник, принуждавайки ги да затворят няколко плажа.
Масовото нахлуване на нападателните медузи, наричани португалска галера, чиито ужилвания са извънредно мъчителни, са разказани като " навлизане " от локалните медии в щата Куинсленд.
Асоциацията на бреговата защита Surf Life Saving сподели, че „ 3595 души са претърпели мъчителни изгаряния след срещи с тези морски жители, известни също и с транспарантния си синкав тип.
Най-малко четири огромни плажа остават затворени, защото организацията предизвестява, че още повече медузи са на път към тях.
" Вълна от сини медузи се доближава към ``Рейнбоу Бийч ". Спасителите затварят плажа. Моля, стойте надалеч от водата ", гласи едно от няколкото предизвестия от Surf Life Saving.
Ужилванията на португалски галери са постоянно срещано събитие и не е извънредно да чувате писък от болежка от съблекалните по бреговете на Австралия по време на лятото в южното полукълбо.
Но броят на хората, ужилени през последните няколко дни, изненада управляващите.
Обикновено на източното крайбрежие на Австралия годишно има към 10 000 случая на ужилване на този тип медузи, настояват от Кралския австралийски лицей на общопрактикуващите лекари.
Изключителният брой ужилвания през последните няколко дни се е случил, защото от североизток са се появили мощни ветрове, което води до контакт сред жилещите морски жители и плувците.
Групата лекари разказва признаците на ужилване като " незабавна остра болежка и остра възпалителна реакция на кожата ".
" Интензивната болежка на кожата може да продължи от минути до доста часове... Ужилването може да провокира систематични признаци като гадене, повръщане и общо възприятие на неразположение. "
Лечението включва изплакване на раната с вода при 45 градуса по Целзий или посредством потребление на лед.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР