Силно оспорваният план на британския министър-председател Риши Сунак за улесняване

...
Силно оспорваният план на британския министър-председател Риши Сунак за улесняване
Коментари Харесай

Оспорваният план за нелегална имиграция на правителството на Обединеното кралство ще стане закон

Силно оспорваният проект на английския министър-председател Риши Сунак за улеснение на изпращането на търсещите леговище в Руанда ще стане закон , откакто държавното управление отхвърли опитите на горната камара на Народното събрание да внесе промени в законодателството, оповестява „ Агенция Ройтерс “.

Законопроектът за незаконната миграция беше затънал в борбата сред Камарата на общините и Камарата на лордовете, неизбираемата горна камара на английския парламент, която неведнъж внасяше промени в законодателството, с цел да го смекчи.

В ранните часове на вторник последната от препоръчаните промени беше отхвърлена. Сега законът може да получи кралско утвърждение , при което се утвърждава публично от краля и се трансформира в закон.

Планът за депортиране на лицата, търсещи леговище , беше подложен на критика от някои опозиционни политици, юристи и групи за отбрана на гражданските права като нечовечен, нечовечен и неефикасен.

Ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк съобщи във вторник, че приемането на законопроекта поражда „ доста съществени правни опасения “ и основава „ обезпокоителен казус за унищожаване на отговорностите, свързани с даването на леговище “, който други страни могат да последват.

Въпреки това е малко евентуално полетите за депортиране в Руанда да стартират най-рано през идната година и към момента ще зависят от решението на Върховния съд по отношение на тяхната правда по-късно тази година.

Новото законодателство е в основата на обещанието на държавното управление да спре търсещите леговище да правят рисковото пресичане от Франция до южното крайбрежие на Англия с дребни, постоянно негодни за корабоплаване лодки . Той ще попречи на множеството хора да изискат леговище във Англия без позволение и ще ги депортира или в страната им на генезис, или в така наречен сигурна страна като Руанда.

Сред препоръчаните и в последна сметка отхвърлени от лордовете ремонти беше настояването за по-кратки периоди за задържане на непридружени деца , по-голяма отбрана на жертвите на актуалното иго и шестмесечно закъснение на депортирането на мигранти.

Миналата година Англия подписа в началото съглашение с източноафриканската страна на стойност 140 млн. лири (180 млн. долара), само че политиката беше блокирана в съдилищата. Първият плануван полет за депортиране в Руанда беше блокиран преди година с решение на Европейския съд по правата на индивида, взето в последния миг.

Приемането на законопроекта съответства с идването на баржа за настаняване на мигранти край южния бряг на Англия . Правителството отбрани потреблението на баржи, настоявайки, че това е по-евтина опция на хотелите.

Миналата година рекордните 45 755 души са пристигнали във Англия с дребни лодки през Ламанша, основно от Франция. През тази година са пристигнали повече от 12 000 души, което е ритъм, сходен на този през 2022 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР