Силно осакатен ЦСКА Москва ще гостува на Лудогорец в четвъртък.

...
Силно осакатен ЦСКА Москва ще гостува на Лудогорец в четвъртък.
Коментари Харесай

ЦСКА Москва окуця здраво в защита за Разград

Силно сакат ЦСКА Москва ще гостува на Лудогорец в четвъртък. Това ще е първият евромач на съветския отбор през този сезон и изобщо за 2019-а. "Армейците " за последно играха в групите на ШЛ през есента на 2018 година, като останаха последни в компанията на Реал Мадрид, Рома и Виктория Пилзен. ЦСКА въпреки всичко се запомни с представянето си, като победи Белия балет с 1:0 в Москва и 3:0 в Мадрид.

Сега обстановката в съветския отбор е много по-различна. Съставът на Виктор Гончаренко е разкъсван от травми. А в навечерието на конфликта с Лудогорец ЦСКА загуби още двама бранители и към този момент цели петима от отбранителния вал са в лазарета. В турнирната среща с Тамбов в неделя (2:0) дебютантът за армейците Гогуа (централен бранител) напусна наложително в 49-ата минута.

Оказа се, че и неговата промяна Звонимир Шарлия също е получил контузия. Хърватинът има мускулен проблем и се чака в най-хубавия случай да е запаса против Лудогорец. С контузии са още трима бранители - Васин, Набабкин и Шенников. Освен тях в лазарета са опорният халф Бийол, който също може да играе като централен бранител, както и нападателят Сигурдсон.

В тази съвсем военна конюнктура 19-годишният Игор Дивеев ще би трябвало да запълни празнината в защитата. Срещу Лудогорец той ще работи в сърцето на ариергарда дружно с исландеца Хьордур Магнусон. Скандинавецът дори осъществя за крайното 2:0 над Тамбов. Що се отнася до Дивеев - той е пред дебют на интернационалната сцена. В съветския хайлайф има 17 мача за "армейците " (7 този сезон).

Заради купищата проблеми в отбранителния вал ЦСКА записва за шампионата 18-годишния Максим Елеев. Предвид извънредно орязаната група, младокът съвсем несъмнено ще пътува за Разград, с цел да запълни листата. Той е част от листа Б в евротурнирите.

Популярният съветски публицист Василий Уткин пък направи любопитен коментар във връзка с защитата на армейците:

"ЦСКА има впечатляващи задни елементи. Говоря за централните бранители - Гогуа и Васин са счупени, а Шарлия е развален, въпреки и по-леко. Магнусон пък си изкара 4 жълти картона за 9 турнирни мача. ЦСКА си откри вманиачен, необуздан исландец. И въпреки всичко - в този момент е забавно кой ще играе в центъра на отбраната. Не съм се вълнувал по този начин за мач на ЦСКА от години ", съобщи Уткин.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР