Силно оръжие в борбата срещу епидемията от новия коронавирус в

...
Силно оръжие в борбата срещу епидемията от новия коронавирус в
Коментари Харесай

Гръцко откритие дава надежда за бързо откриване и лечение на тежките случаи на Covid-19

Силно оръжие в битката против епидемията от новия ковид в света е открила група гръцки учени, заяви гръцката телевизия Скай, представена от Българска телеграфна агенция. И даже твърди, че откритието дава една от най-големите очаквания за спиране на смъртоносното развиване на Covid-19.

То е дело на Гръцката група за проучване на сепсиса отпред с професора инфекционист от Атинския университет Евангелос Ямарелос.

Гръцките учени са разкрили ролята на един биоиндикатор, който се открива с просто кръвно проучване на пациентите още от първия ден на приемането им в болница. Този знак разрешава още в началния, лек стадий на болестта, да бъдат открити тези пациенти, които е евентуално да имат неподходящ ход на заболяването и да се наложи да бъдат интубирани.

Проф. Ямарелос изясни, че анализът на първите 57 болни в Гърция демонстрира, че кръвният знак suPAR е бил изключително нараснал още от първия ден на банкет в болница при пациентите, които в последна сметка са показали дихателна непълнота и са имали потребност от асистирано дишане.

Откритието обаче не стопира дотук. Специалистите от Гръцката група за проучване на сепсиса са в положение и да предложат лекуване, което да изведе тези пациенти до излекуване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР