Силно главоболие, режеща болка в гърлото, над седмица висока температура.

...
Силно главоболие, режеща болка в гърлото, над седмица висока температура.
Коментари Харесай

Жената от Карнобат, преборила коронавируса, разказа пред Нова тв: Болката е режеща

Силно главоболие, режеща болежка в гърлото, над седмица висока температура. Това са единствено част от признаците, които е имала 37-годишната жена от Карнобат - първата записана с ковид в Бургаска област. Болестта й била открита дни след завръщането й от Банско, където работила като готвач. Тя към този момент е изписана от Инфекциозното поделение в Бургас, дружно с още двама излекувани, описа тя самата по Нова телевизия, представена от Пик.

37 -годишната жена от Карнобат към този момент е в дома си. Почувствала се зле още в Банско, на 11 март.

„ Втресе ме, имах главоболие и болки в цялото тяло. След което отидох на доктор в Банско, прегледаха ме и откриха елементарен грип. Изписаха ми антибиотици “, споделя тя в ефира на Нова телевизия. След 5 дни посетила персоналния си доктор в Карнобат, защото неразположението продължавало, появили се нови признаци.

„ Симптомите - настинка, ужасни болки в гърлото. Усещах все едно някой ме реже с нож. При самото преглъщане - не можех да поглъщам, нито можех вода да пия. Температурата и главоболието също бяха ужасни “, добавя тя.

Посещава за повторно персоналния си доктор. Правят й рентгенова фотография, на която се вижда, че няма затруднения. Изписват нов антибиотик, който приема два дни, само че усъвършенстване няма.

„ В сряда, на 18-ти март, взех решение, че сутринта ще отида да си желая направление за специалист  УНГ, тъй като болките в гърлото бяха нетърпими. Отидох и до момента в който чаках моя ред, съм припаднала “, продължава историята си пациентката.

Веднага е превозена в Инфекциозно поделение на Бургаската болница, където дава позитивна проба за COVID-19. Разказва, че най-тежко й било първите часове и дни. След 5-я ден болките почнали да стават търпими.

„ Още със самото приемане доктор Йотов и медицинският личен състав, който беше там, се погрижиха доста добре за мен, за което им благодаря. Защото те ми вдъхната кураж, споделиха ми да не се тормозя, да съм спокойна “, прибавя дамата.

В четвъртък тя е изписана. Няма пояснение по какъв начин се е заразила, защото, по думите й, в Банско нямала деен обществен живот, а и никой от сътрудниците й не развил заболяването.

„ От квартирата - на работа. Не съм имала други излизания и единственото, което може би е допустимо - когато съм отивала на работа да съм се разминала с някой екскурзиант, болен от ковид “, прибавя тя. Иска да вдъхне мощ на хората, които сега са в болница.

„ Вяра да имат, религия в Господ, да са оптимисти, да имат вяра, че всичко ще свърши добре. И мощ, най-много “.А самата тя чака с неспокойствие да премине домашната карантина, с цел да прегърне детето си.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР