Силно главоболие, режеща болка в гърлото, над седмица висока температура.

...
Силно главоболие, режеща болка в гърлото, над седмица висока температура.
Коментари Харесай

Жената от Карнобат, излекувана от коронавирус, проговори ВИДЕО

Силно главоболие, режеща болежка в гърлото, над седмица висока температура. Това са единствено част от признаците, които е имала 37-годишната жена от Карнобат - първата записана с ковид в Бургаска област.

Добра вест за съвсем излекувани от COVID-19 в България!


Болестта й била открита дни след завръщането й от Банско, където работила като готвач. Тя към този момент е изписана от Инфекциозното поделение в Бургас, дружно с още двама излекувани.

37-годишната жена от Карнобат към този момент е в дома си, само че не желае да демонстрираме лицето й, тъй като прочела отрицателни мнения за хората в нейното състояние. Почувствала се зле още в Банско, на 11 март.

„ Втресе ме, имах главоболие и болки в цялото тяло. След което отидох на доктор в Банско, прегледаха ме и откриха елементарен грип.

Изписаха ми антибиотици “, споделя тя пред Нова телевизия.

Бургазлия, оздравял от ковид: Пипнах болестта в София

След 5 дни посетила персоналния си доктор в Карнобат, защото неразположението продължавало, появили се нови признаци.

„ Симптомите - настинка, ужасни болки в гърлото. Усещах все едно някой ме реже с нож. При самото преглъщане - не можех да поглъщам, нито можех вода да пия. Температурата и главоболието също бяха ужасни “, добавя тя.

Посещава за повторно персоналния си доктор. Правят й рентгенова фотография, на която се вижда, че няма затруднения. Изписват нов антибиотик, който приема два дни, само че усъвършенстване няма.

„ В сряда, на 18-ти март, взех решение, че сутринта ще отида да си желая направление за експерт УНГ, тъй като болките в гърлото бяха нетърпими. Отидох и до момента в който чаках моя ред, съм припаднала “, продължава историята си пациентката.

Кметът на Карнобат: Жена е по неотложност в болница, има подозрения за COVID-19

Веднага е превозена в Инфекциозно поделение на Бургаската болница, където дава позитивна проба за COVID-19. Разказва, че най-тежко й било първите часове и дни. След 5-я ден болките почнали да стават търпими.

„ Още със самото приемане доктор Йотов и медицинският личен състав, който беше там, се погрижиха доста добре за мен, за което им благодаря. Защото те ми вдъхната кураж, споделиха ми да не се тормозя, да съм спокойна “, прибавя дамата.

В четвъртък тя е изписана. Няма пояснение по какъв начин се е заразила, защото, по думите й, в Банско нямала деен обществен живот, а и никой от сътрудниците й не развил заболяването.

„ От квартирата - на работа. Не съм имала други излизания и единственото, което може би е допустимо - когато съм отивала на работа да съм се разминала с някой екскурзиант, болен от ковид “, прибавя тя.

Иска да вдъхне мощ на хората, които сега са в болница.

„ Вяра да имат, религия в Господ, да са оптимисти, да имат вяра, че всичко ще свърши добре. И мощ, най-много “, споделя дамата. преболедувала ковид.

А самата тя чака с неспокойствие да премине домашната карантина, с цел да прегърне детето си.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР