Силно българско присъствие беляза ключови събития в Азия през изминалите

...
Силно българско присъствие беляза ключови събития в Азия през изминалите
Коментари Харесай

България до световни лидери в спорта и икономиката

Силно българско наличие беляза основни събития в Азия през миналите две седмици. Поредно самопризнание за страната ни идва от Корея и Китай. В рамките на единствено на седмица Слави Бинев потегли по пътя на таекуондото, мина през " Пътя на коприната " и подреди България до основни международни водачи в сферите на спорта и стопанската система.

След като влезе в историята, като единствения българин и европеец избиран за член на Борда на шефовете на Световната таекуондо централа KUKKIWON, Слави Бинев насочи послание по време на инагурацията на новоизбрания президент на международната централа - Young Ryul Choi. Официалното стъпване в служба на президента и борда на шефовете, се случи седмица след изборите на управлението на KUKKIWON, чиито член e ръководителят на БФТ Слави Бинев. Той се оказа и единственият в международната история на таекуондо, който е определен на тази висока позиция, без да има корейски генезис.
 Снимка 453345
Източник:

Бинев не можа да участва в Сеул на празника в чест на встъпването в служба на Борда на шефовете и президента, защото се наложи да затвърди българското наличие на едно от най-мащабните събития в друга азиатска страна - Китай. В качеството си на вицепрезидент на Националната Българска Асоциация " Един пояс, веднъж ".

Бинев бе поканен и взе интензивно присъединяване по време на Световния стопански конгрес, който означи и 70 годишнината на Китайската Народна Република и се организира под патронажа на президента на Китай - Си Дзин Пин. В Шанхай, президентът на Асоциацията проф. Захари Захариев и Слави Бинев бяха удостоени с достойнството да създадат публично послание, паралелно с представителите на китайското държавно управление, членове на политбюро и международни проминенти в региона на стопанската система и политиката.
 Слави Бинев бе определен за член на Борда на шефовете на Световната таекуондо централа
Слави Бинев бе определен за член на Борда на шефовете на Световната таекуондо централа

" Таекуондо е освен спорт, само че и бойно изкуство, метод на живот ", сподели Слави Бинев

След двудневното присъединяване на интернационалния конгрес в Китай, президентът на БФТ посети Китайската Таекуондо Централа в град Уси, от където страната ни може да вземе опит и ноу-хау за развиването на олимпийския спорт, и в частност Таекуондо, за който Китайското държавно управление отделя големи средства. Само за построяването на нова още по съвременна спортна база, Китай ще отдели 230млн. $, като концепцията е спортният център да подреди китайските състезатели на челните места на олимпийските игри и в същото време да увеличи икономическия прираст на страната, посредством потреблението въз основата за основни международни спортни събития.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР