Силният вятър срути фасадата на мол в Благоевград през почивните

...
Силният вятър срути фасадата на мол в Благоевград през почивните
Коментари Харесай

Ученички разказаха за ужаса в срутилия се в Благоевград мол, два пъти на косъм избегнали трагедията

Силният вятър срути фасадата на мол в Благоевград през почивните дни. По време на случая в комерсиалния център е имало клиенти. Любителски клип от случилото се върти в мрежата.


Видео: БГНЕС

Сградата е направена само преди няколко години и на външен вид изглежда доста добре.

По време на инцидента в мола е имало група ученици. " Като за начало се почувствах доста уплашена, защото първоначално гледката беше такава - вратата беше затрупана и не знаехме, че ще има хора, които да ни насочат откъде да излезнем. Мислихме, че сами ще трябва да се насочим към аварийния изход. Влязохме вътре, защото навън беше много студено навън. Тогава самият покрив започна да се тресе и усетихме, че ще последва нещо такова. Влязохме вътре и след около 30 секунди всичко се беше срутило ", разказа ученичката Ивана.

" Категорично мога да кажа, че сигурността е обезпечена. Източната част на фасадата на сградата е компрометирана. Предприети са следните действия: напълно е ограничен достъпа на хора в района на сградата. В обекта има над 15 магазина, на полицията бе разпоредено да охраняват тези магазини от евентуални посегателства. Част от евакуираните хора са споменали за мирис на дим в сградата. Това е и причината пожарникарите да извършат няколко огледа, за да се локализират и потушат огнища, които биха могли да доведат до пожар в цялата сграда ", каза на свой ред областният управител Бисер Михайлов. По думите му, към момента информация за пострадали няма и огледите ще продължат.

" Сградата е отдадена на концесия през 2011 година. След това концесионерът е извършил основен ремонт. Всички права за експлоатация и поддръжка е задължение и право на самия концесионер ", заместник-кметът на Благоевград Иво Николов. Николов обясни, че самият концесионер сам избира изпълнителите на ремонтите и надзора. По думите му, предстои експертите да кажат причините за случилото се след съответните проверки. Ремонтът ще бъде за сметка на концесионера. Заместник-кметът към момента не е успял да разговаря с концесионера.

Учениците, станали свидетели на ужасния инцидента, заявиха, че занапред ще се страхуват да влизат в мола, защото няма гаранция, че това няма да се повтори. Оказало се, че учениците успели да избегнат трагедията цели два пъти. Те първо били изгонени от мола, но понеже навън било много студено те в рамките на минути отново влезли в него. " Малко да бяхме закъснели и не ми се мислеше какво щеше да стане. Ние влязохме първия път, но ни помолиха да излезем. Но тъй като духаше много силен вятър и беше студено, ние влязохме отново, за да се разходим из етажите, за да събираме пари. Тогава замириса на пушек. Когато тръгнахме да излизаме от мола, видяхме, че пред изхода вече се бе струпала част от фасадата на мола и ни изкараха през кафето ", разказаха те.

Отломките ще започнат да се разчистват след решение на концесионера, уточни Николов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР