Силният вятър през почивните дни изкорени дървета и счупи клони

...
Силният вятър през почивните дни изкорени дървета и счупи клони
Коментари Харесай

Три екипа продължават да отстраняват щетите, причинени от обилния дъжд и силния вятър в София



Силният вятър през почивните дни изкорени дървета и счупи клони в София, а на доста места в града имаше завирявания след изобилния дъжд. Шест екипа на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община са обработили 85 сигнала от събота до понеделник заран, осведоми шефът Красимир Димитров: 
" Повечето сигнали са за дървета, които са изкоренени. Имаме и доста кмони. Най-сериозна беше ситуацията  на ул. Искърв неделя в 6:30 сутринта - трябваше да се отстраняваме дърво от контактната мрежа на електротранспорта. На " Искърско шосе " също имахме паднало дърво върху контактната мрежа. Имахме няколко сигнала за рискови тераси в жилищните региони, за необезопасени огради от строителни обекти. Предвид последвалия дъжд имахме и към 7 сигнала за завирени сектори ". 

В понеделник на територията на София работят три екипа.  Павлин Стефанов началник на един от тези екипи заключи: 

" Събота и неделя, в резултат на мощните ветрове и изобилния дъжд, който падна, имаже голям брой паднали дървета из цяла София и централната градска част. Имаше паднали мазилки, паднали дървета върху къщи, опрени на блокове... Нашата работа е да отидем на място. Ако е паднало дърво, го нарязваме, обезопасяване го, освобождаваме пътното платно и тротоарите, с цел да могат жителите свободно да минават и да няма трудности.  Много работа имаше! "  

Гражданите алармират на тел 112, а действен дежурен подава информация на екипа, а наряди има по 24 часа дневно.  

Екипът, управителен от Стефанов, посети завирен паркинг на ъгъла на улиците " Свети Наум " и " Крум Попов " и някогашната Правителствена болница в Лозенец, в чийто двор беше паднал изкоренен бор. В атмосферата на работата им можете да се потопите от репортажа в прикачения звуков файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР