Силният старт на сезона на фланговия нападател на Локо Пловдив

...
Силният старт на сезона на фланговия нападател на Локо Пловдив
Коментари Харесай

Нападател от Белгия тренира с Локо Пд, французи следят Дион

Силният старт на сезона на фланговия нападател на Локо Пловдив Бабакар Дион е видян и от задгранични скаути, настояват в Белгия.

25-годишният футболист е роден в Сенегал, само че израства в европейската страна и има неин паспорт. Той дойде на „ Лаута “ преди началото на акцията, като подписа контракт за две години. Преди това носеше екипа на белгийския Мускрон. Според локалните медии с изявите си Бабакар е провокирал интереса на отбори от втора френска дивизия, както и на няколко белгийски клуба. Имена обаче не се загатват.

От началото на акцията Дион е бил на терена във всичките 11 турнирни мача на черно-белите, като в 9 бе в стартовата единайсеторка. Белгиецът означи и победното попадение в градското дерби с Ботев (1:0). Очаква се той да започва и в идния конфликт със Спартак Варна. Гостуването на пловдивчани в морската столица е в понеделник, 10 октомври, от 16:00 часа. За него старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш обмисля да направи съществени рокади.

Те се постановат поради показаното в предходния кръг против ФК ЦСКА 1948 Сф – домакинска загуба с 1:3. Очаква се централните бранители Луан и Бидунга да се завърнат в групата след травми и да започват измежду 11-те за сметка на младите Паскалев и Павлов. В средата на терена късмет може да получи Георги Каракашев, написа „ Тема спорт “, до момента в който от Пловдив оповестиха, че белгийският нападател Юсуф Сила се причисли към тренировките на Локомотив (Пловдив).

Офанзивният футболист е роден на 19 декември 2002 година. Като младеж е играл за италианския Торино, а в този момент идва при пловдивчани от белгийския Зулте Варегем.

С Локомотив продължава да тренира и пристигналия на проби някогашен състезател на Дунав (Русев) Карлос Жатоба, а контузените Евандро и Сами Мехмедов се готвят на омекотен режим.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР