Силният и постоянен снеговалеж предизвика изключително усложнена пътна обстановка в

...
Силният и постоянен снеговалеж предизвика изключително усложнена пътна обстановка в
Коментари Харесай

Цял ден "час пик" в София заради обилния снеговалеж

Силният и непрекъснат снеговалеж провокира извънредно усложнена пътна конюнктура в столицата.

София безусловно е парализирана, а по главните пътни артерии, като Цариградско шосе да вземем за пример, наподобява по този начин като че ли през целия ден ще е “час пик”.

Образували са се колони от коли, а не липсват и пътни катастрофи.

Малките улички, даже в центъра на града остават непочистени, а Синята и зелената зона за паркиране през днешния ден не работят поради тежките зимни условия. Системата за есемес паркиране няма да приема известията за заплащане.

Забелязва се, че някои от жителите, които са решили да почистят тротоарите, изриват снега напряко на пътя, което в допълнение усложнява придвижването.



От общината осведомят, че работят 182 снегопочистващи машини. Избутани са снежни маси, разпръскват се смеси на улици, по които се движи градският превоз и по съществени улици в кварталите на София.

В регионите "Нови Искър ", "Панчарево " и "Слатина " е почнало и почистването на част от вътрешно-кварталните улици. Продължава и почистването на методите към подлезите и спирките.
Поради навявания и заплаха от лавини остават затворени за придвижване пътищата в естествен парк Витоша - пътят Драгалевци - "Алеко " и Бояна - "Златни мостове ".



От общината приканват всички да употребяват градския превоз. Шофьорите да излизат на пътя с персоналните си коли единствено при нужда, както и да карат със съобразена с тежките зимни условия скорост.

Летище София работи при зимни условия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР