Силният човек в Левски Васил Божков е прехвърлил собствеността на

...
Силният човек в Левски Васил Божков е прехвърлил собствеността на
Коментари Харесай

Георги Аспарухов вече не е собственост на Левски

Силният човек в Левски Васил Божков е трансферирал собствеността на Сектор „ А ” на „ Георги Аспарухов ”, както и задълженията по построяването му (почти 15 милиона лева) на ново сдружение, написа „ Тема спорт ”. От вестника настояват, че въпросното сдружение носи името „ Ние сме Левски ” и ще поеме ангажимента да изплати отговорностите към две строителни компании.

По този метод тези 15 милиона лв. към този момент няма да са в тежест на столичани и клубът ще може да разполага с повече средства за обикновено действие.

Очаква се новината за прехвърлянето на задълженията да бъде оповестена в идващите дни. Запознати с делата на Левски настояват, че задачата е тимът да стане чист пред банките и Национална агенция за приходите. В момента Левски има да погасява към 10 милиона лв., най-много към данъчните, продължава вестникът.

От „ Герена ” заплащат близо милион годишно към Национална агенция за приходите, откакто подписаха съглашение с финансовата институция. В сряда изпълнителният шеф на Левски Павел Колев сподели, че 26-кратните шампиони вече се намират в доста по-добра финансова обстановка, в сравнение с през януари.

Ръководството на Левски се стреми към цялостно изчистване на отговорностите си и по този метод да си отвори пътя към построяването на изцяло нов стадион. За задачата на " Герена "  трябва да са изрядни и без никакви задължения. В началото на тази година " сините " бяха изправени пред това въобще да прекратят съществуването си като клуб поради големите отговорности. Част от сметките на клуба бяха запорирани, а от новата власт разкриха, че Левски даже е бил спрял да заплаща налозите си.

В същото време се счита, че задълженията са нарастнали поради неприятна трансферна политика. Пример за нея е привличане на швейцарският плеймейкър Давиде Мариани като свободен сътрудник, само че против изискването мениджърът му да получи комисионна в размер на 650 хиляди евро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР