Силни отбори идват и си отиват. Правят серии от поредни

...
Силни отбори идват и си отиват. Правят серии от поредни
Коментари Харесай

Вечното дерби отново разбуни духовете у нас

Силни тимове идват и си отиват. Правят серии от следващи трофеи, след което залите и стадионите им остават празни, а спомените за тях избледняват. Еднодневките събират малко маса, до момента в който са на върха, само че какво от това? Онези, които нямат история, мъчно могат да търсят някакво бъдеще.

Но има тимове, които в каквото и положение да са, срещнат ли се един с различен, провокират неспокойствие и боязън. Събуждат жар, поради който съумяват да оцелеят в сложните моменти. И събират големи тълпи след себе си, които са подготвени да ги поддържат без значение от цената.

 Александър Попов: Имаме проблеми в състава, само че знаем, че и в Левски има такива
Александър Попов: Имаме проблеми в състава, само че знаем, че и в Левски има такива

" Играем в зали, в които не може да се събере всичката аудитория "

Е, пред нас през днешния ден е следващият епизод на безконечното дерби във волейбола. Единственото, което през годините не пропусна нито един сезон, без да излъчи своя победител. Във футбола, баскетбола, хокея, водната топка или където и да се огледате, имаха своите премеждия и по една или друга причина този конфликт биваше пресечен. Настоящите герои на сини и червени - Владимир Николов и Александър Попов, обаче направиха по този начин, че традицията да продължи. И безконечното дерби да оцелее, с цел да добива все по-познати размери и да покачва равнището си.

Днес от 18:30 часа в зала " Универсиада " сините одобряват алените в дуел, който значително ще покаже дали фактически имат опция да нападат по-предни позиции или ще би трябвало да се задоволят с битката в средата на таблицата. За пръв път в последните 3 години Левски влиза в конфликта като любимец. От една страна, ще има напълно домакинско преимущество, защото няма да бъдат позволени почитатели на армейците.

От друга - чисто кадрово стои доста по-добре от безконечния противник. Холандският национал - разпределителят Даан ван Хаарлем, и руснакът Евгений Баннов, в комбиниране със Смилен Мляков, Симеон Александров и Теодор Богданов са причина за доста мощност както в офанзива, по този начин и на сервис за Левски.

И в това време ЦСКА изпитва съществени проблеми поради контузените си волейболисти. Попов няма нито непокътнат посрещач, нито здрав диагонал, откакто Венци Георгиев и Иван Крачев са навън, а същото се отнася и за Яни Георгиев, който може да се появи от пейката. Така Христо Цветанов още веднъж ще би трябвало да посреща, а Пламен Шекерджиев да се изявява като нападател.

 Владимир Николов: Очаквам с неспокойствие дербито с ЦСКА
Владо Николов: Очаквам с неспокойствие дербито с ЦСКА

" Винаги е хубаво, когато сходни срещи се играят пред почитатели и на двата противника "

Всичко това води до индикация, че Левски този път ще спре ЦСКА. Но " армейците " са показвали нееднократно, че могат да излизат спечелили от тежки обстановки. Дали и този път ще минат сред капките?!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР