Силни бури се разразиха през изминалата нощ над Чехия, вкл.

...
Силни бури се разразиха през изминалата нощ над Чехия, вкл.
Коментари Харесай

Силни бури нанесоха големи щети в Чехия, човек загина в Германия

Силни стихии се развихриха през миналата нощ над Чехия, включително изсипала се градушка тук-там, и предизвикаха обилни материални вреди и усложнения за превоза, съобщи ДПА. Няма известия за потърпевши хора.
По данни на Чешкия хидрометеорологичен институт скоростта напразно е достигала 130 км/ч. Противипожарните служби са реагирали на повече от хиляда сигнала. Пречупени и паднали дървата са развалили коли и са блокирали пътища и железопътни линии.
Очаква се разчистването да продължи през днешния ден през целия ден, споделиха от спешните служби.
В пражкия квартал Троя стихията е нанесла повреди на палатков лагер за бежанци от Украйна. Някои от настанените там са били преместени на безвредно място с рейс.
Най-малко един човек почина, а близо 60 бяха ранени, в резултат на стихии в Германия, съобщи Франс прес, като се базира на управляващите.
Особено тежко наранена е западната провинция Северен Рейн - Вестфалия. Торнадо, което връхлетя град Падерборн, рани 43 души, 10 от които - съществено, заяви през днешния ден полицията. Трийсетина индивида са получили здравна помощ в болница, като една жена е с заплаха за живота.
Нанесени са съществени вреди в търговски регион и ще е належащо съществено разчистване, сподели тази заран полицията.
Власти обявиха нощес, че стихията е отнесла покриви, повалила дървета и разпръснала парчета на километри разстояние.
38-годишен мъж умрял, когато слязъл в наводнено мазе в град Кобленц, в прилежащата югозападна провинция Райнланд-Пфалц. Той бил ударен от ток и паднал на глава.
Бури торнадо връхлетяха още два града в Северен Рейн - Вестфалия - Липщат и Лютмарзен.
В Липщат също са нанесени съществени вреди, само че няма потърпевши хора, заяви полицейски представител, представен от ДПА. Той добави, че главният проблем при разчистването ще са развалените покриви и падналите дървета Няколко други елементи на Германия също бяха наранени от мощни стихии.
В югозападната провинция Бавария, 14 души, измежду които няколко деца, пострадаха при сриването на дървена хижа през вчерашния ден.
Известната немска метъл група "Рамщайн " бе принудена да прекъсне за половин час собствен концерт в град Лайпциг, в източната провинция Саксония, поради гръмотевична стихия.
45 минути след началото на шоуто, почитателите бяха помолени да потърсят заслон, само че 15 минути по-късно им бе позволено да се върнат по местата си на стадион "Ред Бул Арена ".
Метеоролог изясни, че мощните стихии са резултат от смесването на топли въздушни маси от юг, по-конкретно от Испания и Франция, от една страна, и на студени от север, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР