Силни бури, съпроводени от проливни дъждове и поривисти ветрове, връхлетяха

...
Силни бури, съпроводени от проливни дъждове и поривисти ветрове, връхлетяха
Коментари Харесай

Бури с ураганни ветрове и проливни дъждове връхлетяха Полша

Силни стихии, съпроводени от проливни дъждове и поривисти ветрове, връхлетяха Полша през последното денонощие, заяви през днешния ден представител на националната противопожарна работа. По думите му през нощта екипи на службата са се отзовали на 1400 сигнала, а през днешния ден е броят им се е нараснал с 200, съобщи ТАСС.
Най-тежко е ситуацията в Малополското, Куявско-Поморското, Поморското и Лодзкото воеводство, като вятърът е развалил 32, включително 21 жилищни здания. Близо хиляда сигнала за помощ са били свързани с изпомпване на вода от здания и улици, сподели представителят Павел Фронтчак. Той добави, че превантивно са били евакуирани пет летни детски лагера и че доста от полските реки рисково са повишили равнищата си.
Премиерът на Полша Матеуш Моравецки разгласи през днешния ден, че южните района на страната са под опасността от наводнения, само че сподели, че към този момент обстановката е под надзор.
Той акцентира, че виновните институции наблюдават за равнището на реките и заявява, че управляващите поставят старания да няма потърпевши хора и материални вреди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР