Силната снежна буря днес в североизточната част на САЩ причини

...
Силната снежна буря днес в североизточната част на САЩ причини
Коментари Харесай

Североизточната част на САЩ бе обхваната от силна снежна буря

Силната снежна стихия през днешния ден в североизточната част на Съединени американски щати аргументи ограничавания на придвижването и затваряне на летища, учебни заведения и центрове за имунизиране против Ковид, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

От Вашингтон до Бостън и от Пенсилвания до Мейн десетки милиони поданици бяха в положение на нараснала подготвеност поради бурята. На места снежната завивка доближи 40 см, като през идващите часове се чака снеговалежът да продължи, оповестиха от американската Национална метеорологична работа.

Бурята накара част от жителите на Ню Йорк, където тук-там снежната завивка доближи 50 см, да си напомнят историческите снеговалежи от интервала 22-24 януари 2016 година, когато снежната завивка доближи близо 70 см, отбелязва Франс прес.
Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разгласи локално изключително състояние, с цел да може да улесните работите по разчистването на снега и работата на специфичните екипи.

Училищата в Ню Йорк, които останаха отворени макар пандемията от ковид, ще бъдат затворени и на следващия ден.
Де Блазио помоли нюйоркчани да заобикалят да се придвижват из града, в случай че това не е извънредно неотложно.

"При този темп на снеговалежа, снегорините не могат да се оправят ", съобщи губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо. Куомо също прикани нюйоркчани да лимитират напредването си, като предизвести, че водачите на коли могат да се окажат блокирани на затрупани със сняг пътища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР