Силната психика се развива като мускул. Отнема време, за да

...
Силната психика се развива като мускул. Отнема време, за да
Коментари Харесай

21 нагласи на хората със силна психика

Силната душeвност се развива като мускул. Отнема време, с цел да се построи. Създава се посредством ежедневни старания да създадем себе си по-мотивирирани и решителни. Чрез здравословен оптимизъм и установяване на здравословни духовни граници.

Силните хора не губят времето си да се самосъжаляват и не трансферират на други  пълномощията да вземат решение вместо тях, показва уеб сайтът Business Insider. Един от тях  ли сте? Авторите на американския уебсайт оферират на читателите да схванат, като проучват мисленето и държанието си по отношение на 21 знака за ментална мощ, избрани от психотерапевта Ейми Морин. 

Ето ги знаците. 

Хората със мощна душeвност...
Успяват да балансират страстите с логиката. Разбират по какъв начин възприятията им могат да повлияят на мисленето им. В опита си да вземат най-хубавите вероятни решения, те балансират сред двете. Избират продуктивното държание. Не се изкушават да се оправдават, да се оплакват от реакциите на други хора. Не се впускат в безсмислени старания да избегнат събитията. Чувстват се уверени в способността си да се приспособяват към смяната. Знаят, че макар че тя е некомфортна, е допустимо да се изтърпи. Насочват силата си към акомодация, вместо да се съпротивляват. Изправят се пред страховете, които ги дърпат обратно. Учат се от грешките си, не се измъкват с мъгляви пояснения. Поемат отговорност. Балансират сред себеприемане и самоподобрение. Приемат потребността да се самоусъвършенстват. В множеството случаи се радват на триумфите и шанса на други хора. Не мислят, че те по някакъв метод ще навредят или ще засеначат техните достижения. Чувстват се добре, живеейки съгласно личните си полезности. Вземат решения относително елементарно, тъй като схващат целите си. Фокусират се върху изостряне на персоналните умения, контролират се, тъй че да няма фукане. По-малко са съсредоточени в потребността от обществено утвърждение и хвалба, по-скоро са стимулирани да стават все по-добри. Живеят като себе си. Държат се същински. Всичко човешко не им е непознато. Гледат на компликациите в живота като благоприятни условия за напредък. Знаят, че цената на индивида идва от това кой е сега, не от нещата, които е постигнал до момента. Практикуват така наречен забавена признателност. Гледат на задачите си като на маратон, не на спринт. Готови са да изтъпят сложното в краткосрочния проект, с цел да доближат дълготрайни резултати. Изправят се след неуспеха и не престават да се броят. Не са съгласни, че той ще бъде завършек на пътя, който са поели. Опитват се да бъдат реалистично оптимистични. Поемат персонална отговорност за изборите си. Често споделят " Благодаря! ". Винаги си напомнят, че разполагат с повече, в сравнение с им е нужно. Знаят, че да се убеждаваш, че имаш потребност от още нещо, и още нещо, е трик на мозъка, тъй като вътрешно вингаи сме недоволни, а постигнатите придобивки и триумфи честваме прекомерно малко. Фокусират се върху това, което могат да управляват.Ангажират се в дейното разрешаване на проблеми. Вместо да проучват дълго, насочват вниманието си към построяването на решение. Отворени са за научване на повече от заобикалящата среда. Работят върху слабите си места, вместо да се пробват да ги прикриват. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР