Силна зимна буря доведе вчера до виелици и наводнения в

...
Силна зимна буря доведе вчера до виелици и наводнения в
Коментари Харесай

Силна зимна буря доведе до виелици и наводнения в централната част на САЩ

Силна зимна стихия докара през вчерашния ден до виелици и наводнения допълнително от 25 американски щата, измежду които Небраска, Айова, Колорадо и Уайоминг, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

В Колорадо бе оповестено изключително състояние, а повече от 1400 полета бяха анулирани на летището в Денвър, чиито писти бяха затворени. Стотици хиляди души останаха без ток поради изобилните снеговалежи и буреносните ветрове, достигнали в избрани моменти до 100 км/ч.

Очаква се актуалните метеорологични условия да се запазят и през идните дни, като е допустимо да се стигне до доста сериозна обстановка, съобщи губернаторът на Небраска Пийт Рикетс, който заяви за наводнения и евакуации в няколко обитаеми места.

Националната армия на Съединени американски щати е приведена в подготвеност по отношение на опасенията на управляващите, че може да се стигне до рекордно огромни наводнения.

Става дума за "безпрецедентно събитие ", съобщи шефът на транспортната работа на Небраска Кайл Шневайс, съобщавайки за "буреносни ветрове, виелици, наводнения и гъста мъгла ".

Училища, компании и държавни институции бяха затворени в Уайоминг поради неприятното време.

Метеорологичните служби чакат наводнения и в Айова поради изобилните превалявания и разтапянето на снега, които могат да продължат до уикенда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР