Силна следизобрна абстиненция, кой е провален политик го казват хората,

...
Силна следизобрна абстиненция, кой е провален политик го казват хората,
Коментари Харесай

Дончев към БСП: Кой е провален политик го казват хората!

Силна следизобрна абстиненция, кой е провален политик го споделят хората, както го направиха и на последните избори. Този коментар направи Томислав Дончев, откакто Българска социалистическа партия се разграничи от водача на ПЕС Сергей Станишев, който през вчерашния ден сподели, че Бойко Борисов работи като общественик, а не като политик.

По-рано през днешния ден от " Позитано " настояха, че мнението си е персонално на Станишев и не би трябвало да се свързва с Българска социалистическа партия. Червените скочиха и че оценката на Станишев е несъответстваща, а министър председателят е " провален политик ".

Томислав Дончев разяснява и идния локален избор, за който би трябвало да се обезпечат 6000 машини. Вицепремиерът уточни, че това ще бъде по-сложно и скъпо от предходните избори.
" Това упражнение за локалния избор би било много по-скъпо, освен поради удвоения брой на машините. Напомням ви, че локалните избори са най-сложните избори. Кмет, общински съветници, областен кмет, плюс селски кметове, плюс преференции. Включително нуждата машините да се препрограмират сред двата тура ", уточни той.

Дончев обаче нито удостовери, нито отхвърли ГЕРБ да плануват промени в Изборния кодекс, с които да се редуцира броят на машините в изборния развой.

" Когато сме сигурни, че решението, финалното, последното, е да бъдем единствената европейска страна, която ще гласоподава единствено на машини, би трябвало да ги купим или дори по-добре да ги произведем. В Изборния кодекс в годините обратно непрестанно има динамичност ", уточни още вицепремиерът.

Той разяснява и идната национална конференция на ГЕРБ и изясни, че ще има промени в устава, с които ще се понижи броят на зам.-председателите на двама. Ще бъде основана и комисия по нравственос, която ще следи всеки член, изключително този, който е на управителна позиция, да има държание в границите на публичните упования и съответстващо на задачите и полезностите на самата партия, посочи Дончев.

На въпрос дали Цветан Цветанов липсва в ГЕРБ, той означи, че " неналичието е прочувствена категория и всеки би трябвало да дава отговор за себе си ", добави още той.

Той бе безапелационен и че няма да поеме функционалностите на ръководител на предизборния щаб, защото е несъвместимо с поста му на вицепремиер.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР