Силна подкрепа получи кандидатът на ГЕРБ за кмет на община

...
Силна подкрепа получи кандидатът на ГЕРБ за кмет на община
Коментари Харесай

Кандидат-кметът на Перник Вяра Церовска получи силна подкрепа от министри, зам.-министри, народни представители и научната общност

Силна поддръжка получи претендентът на ГЕРБ за кмет на община Перник доктор Вяра Церовска. С думи на признателност за сполучливо ръководство и положително партньорство с държавното управление и държавните институции се обърнаха през днешния ден в Перник министърът на енергетиката Теменужка Петкова, зам.-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова, ръководителят на Комисията по околната среда и водите в 44-то Народно събрание Ивелина Василева, ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева и проф. Любен Тотев - ректор на Минно-геоложкия университет.

Форумът, проведен от ръководителя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и дамската организация на ГЕРБ, събра над 200 дами, работещи в разнообразни сфери, които също поддържаха претендента на политическа партия ГЕРБ.

Министър Петкова не скри отношението си към работата на кмета Вяра Церовска. „ Промяната в образа на Перник е забележима за всички нас. За да продължи положителното развиване на общината, дано изберем сполучливия кмет Вяра Церовска “, показа тя и показа значимите и настоящи планове в региона на енергетиката. Министър Петкова беше безапелационна, че напъните на държавното управление за създаване на постоянен енергиен бранш и постоянна стопанска система се увенчават с триумф, като уточни, че с помощта на положителното съдействие сред законодателна и изпълнителна власт, България резервира своето стратегическо място на газовата карта на Европа. Тя посочи още, че държавното управление се бори за това да резервира и отбрани развиването на въгледобива, който е главен източник на електрическа сила у нас.

„ Тук съм по една ясна причина - да поддържа най-успешния кмет, който Перник е имал до момента “. С тези думи се обърна към участниците във форума Ивелина Василева, ръководител на Комисията по околната среда и водите в 44-то Народно събрание. Тя уточни Перник като добър образец за спретнат, зелен и чист град. „ Вяра Церовска сподели мощна локална политика, обвързвана с опазването на околната среда и районното хранилище. Със здрава ръка подхвана още един значим детайл от общинската активност - ръководството на отпадъците. Показа по какъв начин отпадъкът може да бъде третиран като запас, тъй че да не се замърсяват почвите, водата и въздухът “, означи Ивелина Василева. Тя още един път удостовери, че скоро Перник ще има своя воден цикъл, който ще реши дългогодишните проблеми, свързани със загубите на водата.

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева беше безапелационна, че с помощта на напъните на кмета Вяра Церовска няма нито едно учебно заведение и детска градина в Перник, които да са закрити или преструктурирани. Напротив, Перник е измежду общините с повишен банкет на деца и възпитаници, което е индикатор за положително ръководство.

„ Познаваме Ви, обичаме Ви, имаме Ви доверие и Ви поддържаме “, акцентира Янка Такева.

„ Вярвам, че най-лесно се познава по кое време един кмет си е приключил работата, когато се е погрижил за хората в града си. Вяра Церовска не не помни никого. Община Перник е измежду водещите ни сътрудници в обществената политика. Безработицата тук не е проблем. Реализирани бяха обществени планове на стойност 5 млн. лв. “, означи Зорница Русинова и добави, че когато се вземат решение проблемите на хората, има смисъл от ежедневните старания на институциите.

„ За един кмет да работят министрите, зам.-министрите, Народното събрание и научната общественост, това е привилегия и индикатор за положително ръководство “, безапелационна беше главният основател и уредник на форума и ръководител на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР