Силна миризма на нафта на територията на бивша бензиностанция е

...
Силна миризма на нафта на територията на бивша бензиностанция е
Коментари Харесай

Екоинспектори под тревога! Мирис на нафта се разнесе от бивша бензиностанция

Силна миризма на нафта на територията на някогашна бензиностанция е вдигнала накрак институциите, научи BulNews.bg. Сигналът е подаден предишния месец на зеления телефон на районната ревизия по околната среда и водите в Монтана.
Мъж от Белоградчик се е оплакал за съществуване на мощна миризма на нафта. Човекът обяснил на екоинспекторите, че наоколо до парцела, от който се носи миризмата, има бензиностанция на „ Топливо “, която не работи. Инспекторите са направили инспекция на терена, от която резултатите към момента не са оповестени.
В края на април в екоинспекцията е постъпил и сигнал за формиране на бунище на улица „ Огоста “ в Монтана. Според поданици в квартала сметището се намира под моста и към него. От огромното количество отпадъци се разнасяла непоносима смрад. Еколозите са препратили сигнала за инспекция от страна на община Монтана.
За интервала е тестван и сигнал за голям брой мъртви птици в местността „ Садовете “ в землището на Лом. Сигналът е изпратен по подготвеност до регионалната дирекция по сигурност на храните в Монтана, които при инспекция открили, че мъртвите пернати са дроздове. Труповете на птиците били в напреднала фаза на изгниване. Взети са проби, които са изпратени в лаборатория за проучване, допълват от дирекцията по сигурност на храните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР