Силна и работеща целеустремено и в прозрачност федерация. Това е

...
Силна и работеща целеустремено и в прозрачност федерация. Това е
Коментари Харесай

От мандатност до поглед към снежния волейбол: каква промяна търси опозицията

Силна и работеща целенасочено и в бистрота федерация. Това е огромната цел на измененията, към които твърди, че се стреми опозицията в българския волейбол.

Преди ден инициативният комитет, в който влизат и огромните клубове, показа Любомир Ганев като собствен претендент за президент. Недоволните от настоящето положение на волейбола клубове се борят за привикване на изключително изборно общо заседание, на което задачата им е да смъкват дългогодишния ръководител на федерацията Данчо Лазаров.

Ганев показа своята стратегия за възстановяване на активността на федерацията, като тя е подкрепена от издигащите го клубове.

В платформата са разказани шест основни точки, като акцентът пада върху структурните промени в самата организация и развиването на детско-юношеския волейбол. Списъкът включва също тактика за плажния волейбол, а приключва с точка " Проучване за развиване на волейбол на сняг " - нов спорт, който търси своето развиване.

Разклати ли се столът на Данчо Лазаров във волейболната федерация

Идеята е броят на членовете в управителния съвет на федерацията да бъде понижен, като две трети от тях да са в управлението на клубове от Суперлигата, Висшата лига и женското състезание.

Предвижда се ръководителят на федерацията да има право да управлява до два мандата, всеки от които да стартира след олимпийския цикъл.

Важно предложение е селекционерите на националните тимове за дами и мъже да идват с контракт за четири години " за обезпечаване на съответна работна среда и вероятност ".

Друга задача е да се поощрят клубовете, които интензивно развиват детско-юношески школи посредством финансов тласък. За задачата 20% от приходите на федерацията отвън отпуснатите от страната биха се насочвали към школите. Предвижда се възобновяване на Скаутлигата, която макар положителното си развиване, беше прекратена.

В проектите влизат още промени при трансферните правила, изследване на благоприятни условия за основаване на Балканска лига, по-добро стопанисване на зала " Христо Ботев ", както и основаване на клубове, занимаващи се профилирано с плажен волейбол.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР