Силна експлозия разтърси северния сирийски град Манбидж. В резултат от

...
Силна експлозия разтърси северния сирийски град Манбидж. В резултат от
Коментари Харесай

Касапница в Сирия - шестима загинали, четирима са us-войници

Силна детонация раздруса северния сирийски град Манбидж. В резултат от гърмежа са починали минимум 16 души, съобщи „ Дейли Сабах “, базирайки се на информация на Сирийската обсерватория за правата на индивида.
Взривът е избухнал покрай патрул на водената от Съединени американски щати коалиция против „ Ислямска страна “. По информация на неправителствената организация измежду починалите има американски военнослужещи, бойци на Отряда за национална самозащита (YPG), както и цивилни жители. „ Ройтерс “ заяви, че убитите американски бойци са четирима. Други трима са потърпевши.

Атентатор самоубиец се е взривил покрай ресторант в град Манбидж, до който са патрулирали американските сили и кюрдските им сътрудници. Джихадистката формация „ Ислямска страна “ пое отговорност за офанзивата. Атентатът е осъществен на фона на почналата подготовка за евакуиране на американските въоръжени сили от Сирия, която от 2011 година е в революция.

Американски бойци бяха дислоцирани в Манбидж, с цел да окажат поддръжка на кюрдските и арабски бойци, които изтласкаха джихадистите от „ Ислямска страна “ от източната част на Сирия. През предишния месец президентът Доналд Тръмп разгласи, че ще изтегли американските сили, тъй като групировката ДАЕШ е била победена. Това негово решение провокира паника у съдружниците на Съединени американски щати, и даже докара до оставката на министъра на защитата Джим Матис.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР