Силна буря връхлетя румънската столица Букурещ. Силните пориви на вятъра

...
Силна буря връхлетя румънската столица Букурещ. Силните пориви на вятъра
Коментари Харесай

Мощна буря удари Букурещ, има щети СНИМКИ

Силна стихия връхлетя румънската столица Букурещ. Силните пориви напразно са предизвикали и вреди. Изкоренени са дървета, които са паднали върху паркирани коли.

Кадри от ситуцаията в града са публикувани от Meteo Balkans. Силният вятър събори 15 дървета, 5 строителни детайла, два стълба и един светофар. Осем коли са развалени, оповестиха от Инспектората за изключителни обстановки на Букурещ-Илфов (ISUBIF). Няма потърпевши хора.

Припомняме, че оранжев код за сняг и виелици е в действие за 13 окръга на Румъния. Лошото време към този момент аргументи произшествия в Букурещ, където от сутринта вали пороен дъжд, съобщи Българска телеграфна агенция.  Междувременно рекордна снежна завивка от над два метра и половина натрупа в региона на Баля Лак. Има забележителен риск от лавини, трета степен по канара от едно до пет, предизвестяват от метеорологичната станция в Сибиу.

Обилни снеговалежи и виелици се чакат през днешния ден и на следващия ден в региона на Южните и Източните Карпати и по-голямата част на Молдова. На надморска височина над 1400 м вятърът ще доближи 75 км/ч. В останалата част от страната ще има най-вече превалявания от дъжд.

Времето ще остане студено до събота. С 8-12 градуса под междинните за сезона ще бъдат температурите в страната. Термометрите няма да демонстрират стойности над 8-10 градуса.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР