Силна буря в Берлин предизвика стотици инциденти и пожарната и

...
Силна буря в Берлин предизвика стотици инциденти и пожарната и
Коментари Харесай

Шантаво време: Силна буря и стотици инциденти в Берлин

Силна стихия в Берлин провокира стотици произшествия и пожарната и избавителната служби в града работиха по неотложност до рано тази заран. Заради метеорологичните условия в немската столица за малко беше оповестено изключително състояние, което беше анулирано сутринта.

Пожарната работа в Берлин разгласи тази заран, че през нощта е получила 358 незабавни повиквания, свързани с бурята през вчерашния ден вечерта. „ Успяхме да се оправим с тези повиквания до 0,15 ч. “, съобщи представител на службата. По този метод оповестеното по-рано „ изключително състояние за времето “ бе прекъснато и рано сутринта във вторник.

Паднали дървета са били най-честата причина за незабавните повиквания. В южната част на Берлин елементи от покрива на склад са се срутили под големите водни маси, а в централни квартал „ Пренцлауер Берг “ елементи от дърво са паднали върху трамвайната електромрежа. По данни на Центъра за пътна информация доста светофари по пътищата са били изключени поради тази повреда. Няма данни за потърпевши.

Железопътният превоз също беше обиден от няколко спирания. Поради свързани с метеорологичните условия разстройства в цялата мрежа на градската железница има закъснения и анулирани курсове по всички линии. Влаковите услуги са били прекратени по няколко линии. Преди това Германската метеорологична работа (DWD) предизвести за риск от мощни гръмотевични стихии.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР