Силна буря се разрази през миналата вечер над София. Пороен

...
Силна буря се разрази през миналата вечер над София. Пороен
Коментари Харесай

София на три морета: Кола потъна край НДК

Силна стихия се развихри през предходната вечер над София. Пороен дъжд трансформира улиците на столицата в реки. В доста региони бе прекратено електрозахранването.
Дъждовете провокираха наводнения в доста елементи на столицата. Метрото на НДК се изпълни с вода, както и подлезът на Орлов мост. Перловската река излезе отвън коритото си, а бул. " Евлоги Георгиев " се трансформира в река. Еднометрова вълна там е помела над 10 автомобила.
Десетки коли закъсаха във водния капан. Наводнени бяха подлезът на НДК при моста на влюбените, транспортният подлез на бул. Цар Борис III и при гара " Подуяне " към бул. " Ботевградско шосе ", както и други по-ниски точки.
Вече цяло денонощие екипи на пожарна и спешна сигурност, както и екипите по поддръжка на собствеността НДК отводняват подземните и приземните етажи на главната постройка на НДК /-3 и -2/, които са мощно наводнени. Повреди има и по паната на окачените тавани в много от общите елементи на тези равнища.
Един от входовете на двореца – Вход Б2 откъм Моста на влюбените, също е със съществени провали. Бурята е откъснала панели от козирката и по този начин водата е проникнала навътре в постройката, наводнявайки работните офиси, намиращи се на равнище -1.
Читател на Actualno.com ни подаде сигнал и изпрати видео, на което си проличава какъв брой тежка е била ситуацията. Случката се разиграва при започване на бул. България до НДК.

Таксиметров автомобил безусловно е потопен във водата. На мястото са се отзовали пожарникари, само че не си проличава да подхващат някакви дейности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР