Силна буря, съпроводена от проливен дъжд връхлетяха град Козлодуй снощи.

...
Силна буря, съпроводена от проливен дъжд връхлетяха град Козлодуй снощи.
Коментари Харесай

Силна буря наводни Козлодуй

Силна стихия, съпроводена от пороен дъжд връхлетяха град Козлодуй нощес. Излели са се над 40 литра на квадратен метър в границите на 30 минути, оповестиха от общината.

Няма потърпевши или бедстващи хора, само че в общината са получени десетки сигнали за наводнени къщи, дворове, блокове, запушени шахти, паднали дървета. Има и два потърпевши автомобила от паднало дърво.

За малко е спряло и електроподаването.

Заместник-кметът Весела Вълкова е била на терен и е съдействала за организирането на отводнителните интервенции. Техника на ОПКД също е включена в изключителната обстановка.

“Валя дъжд и град в някои сектори в Козлодуй. Към момента се включват и доста доброволци при отводнителните действия. Всички шахти са проходими, само че заради огромното количество пороен дъжд системата не е могла да поеме водата. Ситуацията беше усложнена и заради мощният вятър. Важно е, че няма бедстващи или потърпевши хора”, сподели Виолета Илиева - експерт отбранително мобилизационна подготовка в Община Козлодуй.

ОПКД са отстранили дървета и клони от пътната мрежа. Призовават се жителите, в случай че намерят паднали автомобилни табели да ги дават в Община Козлодуй при денонощен дежурен. Собствениците могат да си ги потърсят от чиновниците на Общината.

Всички улици към 20.40 часа са проходими, електричество има на всички места. В обитаемоте места не е валял пороен дъжд.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР