Силна буря нанесе сериозни щети в северния румънски окръг Бистрица-Насауд,

...
Силна буря нанесе сериозни щети в северния румънски окръг Бистрица-Насауд,
Коментари Харесай

Силна буря срути мост в Румъния СНИМКИ

Силна стихия нанесе съществени вреди в северния румънски окръг Бистрица-Насауд, оповестява телевизия Диджи 24.

Вятърът, чиито пориви доближиха 90 километра в час, срути новостроящ се мост над река Сомеш при град Беклян. Кметът на Беклян Николае Молдован изясни, че са паднали гредите на моста, по който би трябвало да премине околовръстният път на града, само че носещата му конструкция не е била наранена, показва уеб сайтът Зиаре.





Десетки дървета бяха съборени, като някои от тях паднаха върху коли и ги повредиха. Няколко покрива бяха отнесени от стихията, която обхвана град Бистрица и близките региони.

Според данни на Инспектората за изключителни обстановки в Бистрица-Насауд на незабавния телефон 112 са получени към 40 позвънявания със сигнали за провокирани от бурята проблеми.

Същевременно лодка, намираща се в езерото Колибица в окръг Бистрица-Насауд, с шест души на борда, е била преобърната от мощния вятър. Хората са били избавени благодарение на други плавателни съдове. До брега са отведени и други двама души, които се намирали на водно колело в същото езеро. Според Инспектората за изключителни обстановки всички те са отвън всякаква заплаха.

В северозападния окръг Клуж са открити телата на двама мъже и осем крави, за които се счита, че са били убити от гръмотевица по време на стихия, която се развихри в окръга нощес.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР